Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra megmérettetik magukat a pókerarcú honvédek

Szöveg: Kánya Andrea |  2009. november 12. 18:24

Immár harmadszor kerül megrendezésre a Hercules Fiai Honvéd Sportegyesület amatőr pókerbajnoksága. Idén ősszel a bakák mellett más fegyveres testület pókerarcai is képviseltetik magukat a versenyen. Az első selejtező november 14-én, szombaton került megrendezésre Budapesten, majd több nagyvárosban mérik össze tudásukat a játékosok.

A bakák amatőr pókerversenyét először 2008-ban, a másodikat 2009 elején rendezték meg. Az első selejtező november 14-én, szombaton került megrendezésre Budapesten, majd több nagyvárosban mérik össze tudásukat a játékosok. A pókerverseny döntője december 12-én lesz.

„Idén tavasszal körül-belül 150-en jelentkeztek a versenyre, a most kezdődő bajnokságon is nagyjából ilyen számban indulnak majd a játékosok. A döntőre 60-70 fő jut tovább a selejtezőből. Azt követi egy 10 asztalos játék, melynek a Korda-házaspár lesz a házigazdája"- mondta el a Honvédelem.hu-nak Máté Imre mérnök alezredes, a Hercules Sportegyesület elnöke.

1595893509
 

„A póker igen népszerű játék, a foci után talán a második legismertebb sport. A játékosok felkészülése elsősorban az interneten történik, de nyilvánvalóan játékszenvedélyüknek hódolva járják a játéktermeket, és a baráti társaságokkal is sokat gyakorolnak"- mondja Máté Imre, aki hozzáteszi, a póker költséges sport, melynek csak kis százalékát teszi ki a szerencse. Mint mondja: a póker felkészültség, tapasztalat és hozzáállás kérdése.

„Eleinte csak katonák számára írtuk ki a versenyt, idén azonban már a többi fegyveres testület részére is – a legutóbbi versenyen így már részt vettek a VPOP, és a rendőrség tagjai is"- mondja az elnök, majd a kérdésre, hogy hogyan indult útjára a honvédek számára kiírt verseny, Máté Imre elmeséli, három évvel ezelőtt egy garázsban megrendezett baráti pókerjáték során pattant ki a fejéből az ötlet. „Mindig is megpróbáltuk új dolgokkal megismertetni az egyesület tagjait, így például a fallabdával is. Most a póker a soros, és mondhatom, nagyon népszerű a bakák között e sport, annyira, hogy az idei versenyre az ország különböző pontjairól jelentkeztek: Hódmezővásárhelyről, Taszárról, Pápáról, Veszprémből, Miskolcról is."

És hogy a bajnokságon miért csapatban játsszák a pókert?

„A póker egyéni játék, de úgy gondolom, a Honvédség arról szól, hogy csapatot, egységet kell alkotnunk. Az pedig, hogy a játékban nők is részt vesznek, azért is jó, mert  számuk egyre nő a honvédségben, és színesebb a játék, mikor egy csinos hölgy játszik, játéktudásával kacérkodik, vagy épp jól megveri a többi játékost."

Fotó: Rácz Tünde