Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a 2022-es ejtőernyős célbaugró világkupa-sorozat

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja |  2022. szeptember 25. 20:12

Ötödik helyezést ért el a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja Svájcban, az idei hat fordulós célbaugró világkupa záróversenyén, ahol huszonkét nemzetből mintegy kétszázan mérkőztek meg egymással.

ejtőernyős_kapott (9)

A bajnokság zárófordulójának bajnoka az olasz nemzeti válogatott lett, másodikként a csehek végeztek, a dobogó harmadik fokára pedig a német katonai válogatott tagjai léphettek fel. Az idei hat verseny során – ami alatt összesen 92 csapat versengett a pontokért - nyújtott teljesítménye alapján a magyar válogatott nem csak a locarnói versenyen, hanem a bajnokság összesített eredménytábláján is ötödik helyezést ért el. Ebben az összesítésben a csehek nyertek, a második, valamint a harmadik helyet pedig a németek és olaszok foglalhatták el.

Egyéni és mester kategóriákban Varga Tamás zászlós teljesítménye aranyat ért. Míg utóbbiban hetvenöt versenyző között lett a legjobb, előbbiben kétszáz ejtőernyős közül léphetett a dobogó legfelső fokára. Mester kategóriában Bánszki Tamás százados egy ezüsttel gazdagíthatta éremgyűjteményét, ahogy a kategória éves összetettjében is második helyen végzett, 142 induló közül.

ejtőernyős_kapott (4)

A bajnokságot követően a csapat kapitánya büszkeségének hangot adva elégedetten nyilatkozott az idén elért eredményekről, de elismerve hozzátette, hogy Gál Szabolcs főtörzsőrmester elvesztése maradandó nyomot hagyott a lelkükben. Bár mindannyian tudják, hogy az élet megy tovább, s folytatni kell a munkát, nehéz feladat elfogadni az elfogadhatatlant.

Bánszki Tamás százados a jövőre vonatkozóan elmondta, hogy 2023-tól az utánpótlás nevelésre még nagyobb figyelmet fognak szentelni, hogy megtalálják, felkészítsék a jövő ejtőernyős válogatottjának tagjait. Zárásul gratulált minden bajtársának az bajnokság fordulóin elért eredményekhez, egyúttal köszönetet mondott a Magyar Honvédség vezetésének a folyamatos támogatásért.

Kapcsolódó cikkek