Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vért az életért

Szöveg: Mátyás Andrea tanácsos |  2009. december 17. 12:15

Immár 8. alkalommal került megrendezésre a véradással egybekötött szolgáltatói nap Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél. Az advent szelleméhez méltóan, a vártnál sokkal többen jelentek meg a véradáson, hogy önkéntességükkel segíteni tudjanak bajba került embertársaiknak.

Különösen nagy jelentőséggel bír ez, a téli időjárás beköszöntével, valamint az ünnepek, illetve a járványok idején.

Köztudott, hogy 1 ember akár 3 betegtársán is tud segíteni felajánlásával. Így a helyőrség 648 rászorulónak nyújtott, akár életmentő segítséget.
„Jó tett helyébe jót várj", tartja a közmondás. Ezen a napon azonban várni sem kellett a jót, hiszen a

1595894730
résztvevők számtalan, az egészséges életmód jegyében megjelent szolgáltató testet, lelket kényeztető programjai között válogathattak.

Az egyik legnépszerűbb lehetőség a munkahelyi masszázs volt, a Flex Mozgás Stúdió felajánlásaként, melyet szinte minden résztvevő kihasznált. A 15 perces kezelés után az állomány tagjai újjászületve, felfrissülve folytathatták feladataikat. Hasonló sikere volt továbbá a jáde köves masszázságynak, a látásvizsgálatnak, a gyümölcsleveknek, valamint a logikai játékoknak is. Természetesen a szakszervezet közreműködésével most is jelen voltak azok a szolgáltatók is, akik az igényjogosult állomány számára kidolgozott projektekkel tudnak lakásgondjaikra megoldást találni.

A főszervezők, Marics Ildikó főhadnagy és Grell Norbert törzsőrmester egybehangzó véleménye szerint szükség van ilyen és ehhez hasonló eseményekre, hiszen az önzetlen segítségnyújtás, valamint a saját egészségünk karbantartása adja meg azt az erőt, melyből a mindennapokban építkezni tudunk.

Fotó: Marics Ildikó fhdgy.