Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Veszprémbe látogattak a katonai vezetők

Szöveg: Németh Szilvia őrnagy |  2021. szeptember 2. 14:32

A tavaszi járványügyi korlátozások miatt elmaradt csapatlátogatást bepótolva Veszprémben vettek részt szakmai napon az NKE Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak 2020/2021-es tanévének hallgatói.

20210902-lmvik (1)

Több előadással is készült az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ vezető állománya a látogatásra annak érdekében, hogy az alakulat szerteágazó feladatkörének mind békeidős, mind pedig a műveleti vezetési területeiről részletes tájékoztatást kapjanak a résztvevők.

Berec Zoltán dandártábornok, az MH LMVIK parancsnoka az alakulat bemutatása mellett kifejtette:  nagyon fontosnak tartja a gyakorlatok, műveletek tervezése és végrehajtása során az összhaderőnemi együttműködés minél szélesebb körű megvalósítását, mert ez elengedhetetlenül szükséges a műveletek sikeres végrehajtásához. A parancsnok szólt arról is: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként beszerzett technikai eszközök eredményes integrációja is megköveteli, hogy a szűkebb szakmai körön túl, a teljes rendszerben gondolkodva és együttműködve alkalmazzuk azokat.

A program további részében a nemzeti műveleti vezetési rendszerről, a Magyar Honvédség személyi mentési rendszeréről, valamint a NATO lég- és rakétavédelmi rendszeréről is tájékoztatást kaptak a látogatók, valamint megtekintették a kiemelt szolgálati helyeket és az éppen zajló nemzetközi összhaderőnemi személyi mentési tanfolyamot is.