Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylő zászlósi látogatás az MH Ludovika Zászlóaljnál

Szöveg: kormany.hu |  2011. július 6. 14:26

Egyik legfontosabb célkitűzésként említette meg a tiszthelyettesi és legénységi állomány erkölcsi és anyagi megbecsülésének magasabb szintre emelését Kriston István zászlós. A Magyar Honvédség új vezénylő zászlósa ezt az MH Ludovika Zászlóaljnál tett csapatlátogatásán fogalmazta meg a honvédtiszt-jelöltek előtt.

Kriston István zászlós a Magyar Honvédség vezénylő zászlósi beosztásának átvétele után máris több csapatlátogatáson vett részt, amelyeken megismerte a tiszthelyettes-képzés aktuális kérdéseit. Július 4-én ellátogatott az MH Ludovika Zászlóaljhoz, találkozott a honvédtiszt-jelöltekkel. Fogadta őt Molnár Zsolt alezredes, a zászlóalj parancsnoka és Harangozó Kornél zászlós, megbízott vezénylő zászlós is.

„Tudd, honnan jöttél! Tudd, ki vagy és tudd, merre tartasz!" – osztotta meg jelmondatát az állománnyal Kriston István.

Katonai pályafutásának évei alatt tanúja volt a tiszthelyettesi kar teljes átalakulásának, s e tapasztalatok alapján fogalmazta meg: korunk kihívásai új szemléletet, más felkészültséget várnak el az állománytól… állománykategóriától függetlenül. Egy olyan tiszthelyettesi karról beszélt, amely történelmi értékeinkre épít, képes arra, hogy megőrizze és megerősítse szakmaiságát, valamint nemzetközi szinten is öregbítse a magyar tiszthelyettesek hírnevét. Egyik legfontosabb célkitűzésként említette meg a tiszthelyettesi és legénységi állomány erkölcsi és anyagi megbecsülésének magasabb szintre emelését.

A sorakozót követően Molnár Zsolt alezredes tájékoztatójában kiemelte: olyan tisztképzést valósít meg a zászlóalj, ami a fegyelemre, a kiképzésre, a parancsnoki felelősségtudatra és a katonai képességek fejlesztésére épít.

A megbeszélés után a vezénylő zászlós megtekintette a katonák elhelyezési körleteit, a kiképzési termeket és a telephelyet, végül tiszthelyettesi állománygyűlést tartott. Az állományt elsősorban a járandóságaikkal, az előmenetelükkel és a tiszthelyettesek képzési lehetőségeivel kapcsolatos kérdések érdekelték.

A látogatás végén Molnár Zsolt alezredes ludovikás emlékérmet adott át a Magyar Honvédség új vezénylő zászlósának.

Kriston István pár nappal ezelőtt, július 1-én kezdte meg munkáját. Katonai pályafutását sorkatonaként Egerben, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóaljnál kezdte meg. Az egri laktanya bezárása után Budapesten, a MH Műveleti Központban töltött be beosztást. 2008-ban az Amerikai Egyesült Államokban a tiszthelyettesek legmagasabb szintű oktatási intézményében folytatta tanulmányait, a Sergeants Major Academy-n.

(Szöveg és fotó: Szabó Tamás főtörzsőrmester)