Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zeljko Zegarac ezredes látogatása a PRT-11 zárógyakorlatán

Szöveg: PRT-11 tervezett szóvivője |  2011. július 6. 9:21

Június 30-án délelőtt Bárány Zoltán ezredes, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság Szárazföldi Hadműveleti Kiképzési Főnök kíséretében Zeljko Zegarac ezredes, a montenegrói Kiképző Központ Parancsnoka és az általa vezetett delegáció egynapos látogatást tett az Afganisztánba készülő, MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) tizenegyedik váltásának  zárógyakorlatán.

A látogatás kezdetén dr. Ruszin Romulusz ezredes, a PRT-11 tervezett parancsnoka előadást tartott az afganisztáni misszióra való felkészülés ütemeiről, a zárógyakorlat összetételéről és a magyar kontingens felelősségi területéről.

A parancsnok tájékoztatta a vendégeket a tábor napirendjéről, majd a delegáció megtekintette a váltás szituációs lőgyakorlatát. A kiképzési foglalkozásra a tatárszentgyörgyi lőtéren került sor. 

A látogató csoport ezt követően találkozott a magyarokkal együtt készülő montenegrói, horvát és albán katonákkal. Délután pedig újabb kiképzési foglalkozást tekintettek meg a vendégek.

A látogatás végén Zeljko Zegarac ezredes elmondta: meggyőződött az állománya felkészültségéről és összekovácsoltságáról, ezért nyugodt szívvel bízza rá a montenegrói állományt a magyar PRT vezetésére.