Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Állományváltás Afganisztánban, a Nemzeti Támogató Elemnél

Szöveg: NTE-9 |  2014. december 19. 10:00

Több hónapig tartó hazai felkészülést követően, megérkeztek a hadszíntérre, az afganisztáni Mazar-e Sharif bázisra az MH Nemzeti Támogató Elem 10. váltásának katonái.

A katonák a hadszíntéri elméleti, valamint gyakorlati ismereteket tartalmazó foglalkozásokat követően azonnal megkezdték az anyagi készletek, illetve a beosztások átvételét, hiszen nem könnyű, összetett feladatok várnak rájuk az elkövetkezendő időszakban. A korábbi váltásnál kisebb létszámban is mindent elkövetnek azért, hogy teljes körű logisztikai támogatást nyújtsanak a Magyar Honvédség afganisztáni hadszíntéren szolgáló, valamint az ISAF erőkbe integrált kontingensek és egyéni beosztásokban szolgáló katonák részére.

Mindeközben fel kell készülniük az ISAF-műveletet felváltó, a szerepvállalásból adódóan más feladatkört magába foglaló NATO Resolute Support Mission (RSM) logisztikai támogatására.

1595984747

A Nemzeti Támogató Elem parancsnoki beosztás átadás- átvételét december 3-án rendezték meg. Az átadó parancsnok, Kerekes Béla alezredes sok sikert kívánt a váltó állománynak az elkövetkező időszak feladatainak sikeres teljesítéséhez. Az átvevő parancsnok, Nyitrai István alezredes elismeréssel szólt az előző időszakban elvégzett munkáról, valamint megköszönte a további feladatok eredményes végrehajtását lehetővé tevő előkészítő munkát, majd aláírták a két hetes procedúrát lezáró jegyzőkönyvet.

Fotó: NTE-9