Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az afganisztáni magyar kontingensnél tett látogatást Szabó István honvédelmi államtitkár

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. december 22. 12:36

Az Afganisztánban szolgálatot teljesítő magyar katonákat látogatta meg Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára és az általa vezetett delegáció december 20-21-én.

Az államtitkár delegációjának tagja volt dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese is. A látogatás során Szabó István találkozott a magyar kontingensekkel és műveleti elemekkel, illetve egyéni beosztásban lévő katonákkal Mazar-e Sharifban, valamint a NATO Eltökélt Támogatás Misszió (NATO RSM) Északi Régiójának német parancsnokával.

1599197576
Szabó István honvédelmi államtitkár a látogatáson elmondta: az afganisztáni biztonsági helyzet miatt az ország stabilizálásának támogatása kulcsfontosságú, azonban számos feladat és tennivaló van, amíg Afganisztán békés, stabil és prosperáló országgá válik és az embereknek többé nem kell elhagyniuk az országot az erőszak és a társadalmi-gazdasági körülmények miatt. Ezekben a feladatokban továbbra is nagy szükség van a magyar katonák felkészültségére, kiképzettségére és speciális szakmai tudására.

A honvédelmi államtitkár az afganisztáni látogatása során állománygyűlés keretében találkozott a magyar katonákkal, ahol karácsonyi ajándékcsomagokat adott át részükre az áldozatos és becsületes munkájuk elismeréséül.

Szabó István Mazar-e Sharifban találkozott Gerhard Ernst-Peter Klaffus dandártábornokkal, a NATO Eltökélt Támogatás Misszió (NATO RSM) Északi Régiójának német parancsnokával. Az államtitkár nagyra értékelte Németország keretnemzetként végzett munkáját, és köszönetét fejezte ki az Északi Régióban lévő magyar műveleti elemeknek és katonáknak nyújtott támogatásért.