Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Medálátadó ünnepség Koszovóban

Szöveg: Kozák Piroska százados | Fotó: Kórádi László törzszászlós, KFOR PAO Office (ITA Army) és a szerző felvételei |  2020. március 12. 5:47

Február végén a Magyar Honvédség KFOR Kontingens 21. váltásának állománya NATO Balkán medált kapott fél éves missziójának végéhez közeledve az Egyesített Balkáni Hadszíntéren elvégzett szolgálatáért a KFOR Novo Seló-i táborában.

1596077010

Az ünnepségen részt vett Laurent Michaud dandártábornok, a KFOR parancsnokának helyettese, aki a medálok átadását követően beszédet mondott és tisztelete jeléül “Üdvözlöm Önöket!" megszólítással magyarul köszöntötte az állományt. Beszédében kiemelte: a magyar kontingens és főként a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj az elmúlt fél évben elvégzett szolgálatával teljes mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a NATO legrégebbi missziója sikeresen folytassa műveleti feladatait a térségben.

Farkas Gábor alezredes, a magyar kontingens parancsnoka elmondta: a magyar katonák számára nagy büszkeség, hogy ezzel a medállal köszöni meg a NATO a teljesített szolgálatot. A kitüntetéseket a KFOR parancsnokhelyettese mellett Pietro Galeazzi főtörzszászlós, a KFOR vezénylő zászlósa; Takács Gábor alezredes, a Novo Seló-i tábor parancsnoka, Pasquale Perilli alezredes, az ISR zászlóalj parancsnoka, Farkas Gábor alezredes, kontingensparancsnok és Mohácsi Norbert őrnagy, a kontingens törzsfőnöke tűzte fel a katonáknak.

GALÉRIA