Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepi köszöntés Szarajevóban is

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. április 10. 19:43

Mint minden misszióban, Bosznia-Hercegovinában, az MH EUFOR Kontingensnél is megünnepelték a húsvétot. Az alábbi írást a balkáni külszolgálaton lévő békefenntartó katonáktól kaptuk.

1595934038
Majdnem olyan volt, mint otthon. Volt ünnepi istentisztelet úrvacsorával, locsolkodás verssel, húsvéti sonka tojással és jókedvvel. A lányok szépek voltak (talán még szebbek), mint  otthon, a legények pedig serények a locsolásban, a bókok szórásában és a magyar estre való készülődésben. A vacsorát családias, meghitt hangulat jellemezte…

Csak azért volt „majdnem" olyan, mint otthon, mert a családtagok egyre növekvő hiányát bizony még az sem tudta csillapítani, hogy a magyar kontingens állománya minden tőle telhetőt megtett az otthoni, megszokott ünnepi körülmények biztosítása érdekében. Mégis erő és vigasztalás volt minden közösségi eseményben ezen a két napon.

A feltámadott Krisztusba vetett reménység és az együtt elköltött húsvéti sonkavacsora néhány pillanatra az otthon ízét hozta el Szarajevóba.

A vacsorát Papp Tamás alezredes, az MH EUFOR Kontingens tizedik váltása parancsnokának ünnepi köszöntése, valamint Hankóczi Gergely őrnagy, református tábori lelkész 133. zsoltárból idézett szavai nyitották meg.

1595934038

 Fotó: MH EUFOR Kontingens 10. váltás