Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éleslövészet Koszovóban

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző és Szemenyei Ákos tizedes felvételei |  2022. július 25. 20:07

Lövészeteken vettek részt július közepén a Koszovóban szolgálatot teljesítő KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj 1. manőverszázadának katonái.

_DSC2832

A század katonái az elmúlt időszakban már részt vettek az egyéni fegyverekkel (pisztoly és gépkarabély) végrehajtott lövészeteken. Júliusban a lőkészség fejlesztése, illetve szinten tartása érdekében a lövész katonák a műveletek támogatására használt kollektív (mesterlövész, illetve sörétes puska; géppuska; gránátvető) fegyverekkel, illetve a Golesh hegy közelében található lőtér lehetőségeit kihasználva, a harcjárművek kisebb kaliberű fegyvereivel lőttek.

_DSC2742

Pintér Péter László főhadnagy, az 1. manőverszázad parancsnokhelyettese, a lövészet vezetőjeként elmondta, hogy a lőkészség fejlesztése mellett a lőgyakorlatok célja volt a fegyverek megfelelő működőképességének ellenőrzése is. „A három nap alatt végrehajtott lövészet a korábbi lőgyakorlatainknak a folytatása volt. A század katonái legutóbb a missziós felkészítés ideje alatt használták ezeket a típusú fegyvereket, így itt volt az ideje annak, hogy újra gyakoroljanak” – hangsúlyozta a főhadnagy.