Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportversenyek Koszovóban

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy |  2022. június 28. 16:14

Többnemzeti sportversenyeket szerveztek a lövészek napja alkalmából június 26-án, a Koszovóban szolgálatot teljesítő magyar katonák.

IMG_9143vf_mod

Szent László, a lövész katonák fegyvernemi védőszentjének napja alkalmából megtartott rendezvényeken közel kétszázharminc katona - az MH KFOR Kontingens, illetve a Novo Selóii táborban szolgálatot teljesítő többi nemzet sportolója - mérte össze erejét. A jó hangulatú és sportszerű nemzetközi versenyeken a magyarokon kívül kilenc másik ország, több mint száz versenyzője vett részt.

A helyezetteknek járó elismeréseket a rendezvény végén Rácz Szabolcs alezredes, az MH KFOR Kontingens parancsnoka adta át.

IMG_9197vf_mod

Június 27-e a középkori lovagi eszményt megtestesítő I. Szent László király napja, akit a magyar lövészkatonák védőszentjükké választottak, hiszen a kor szellemének megfelelően igazi lovagkirály volt. Hadjárataiban mindig arra törekedett, hogy azt a felet támogassa, amely mellett az igazságot látta. A háborús időkben a magyar katonák tőle várták a lelki segítséget is és egészen a második világháborúig katonák tízezrei rontottak az ellenségre a „Szent László, segíts!” csatakiáltással.