Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

ACÉLKOCKA – Pályakezdő Altisztek KéziKönyve

Szöveg: Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa |  2019. november 13. 16:16

Megkezdte szolgálatát az Acélkocka kiadvány. Mint minden katonának, természetesen a kézikönyvnek is legjobb barátja az időjárás. Télen, nyáron, hóban, fagyban, esőben, extrém időjárási körülmények között is megőrzi alakját és makulátlan „egyenruháját”. Őrmesterek! Próbálják ki, ne féltsék a kemény kiképzés során.

A Magyar Honvédségben 2019 szeptemberében indult az „Acélkocka" Altisztképzési Rendszer. A teljesítmény- és tudásorientált képzési program a folyamatos képzés lehetőségével párhuzamosan az életre szóló karrier lehetőségét is magában foglalja.

A Magyar Honvédség Vezető Altiszti Kara által összeállított Pályakezdő Altisztek KéziKönyvének célja, hogy az altisztek választott hivatását megalapozó elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtva felkészítsen első beosztásuk kihívásaira.

Figyelembe véve a biztonsági környezet átalakulását, a Magyar Honvédséggel szemben támasztott követelményeket, valamint a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program célkitűzéseit, a Honvéd Altiszti Karnak mind az oktatás, mind a képzés–kiképzés területén lépést kell tartania e változásokkal.

A kézikönyv fejezetei részletesen foglalkoznak az altiszti értékekkel, a pályakezdő altisztek szerepével, a fegyelemmel és a kiképzéssel, az egyenruha viselésének szabályaival, a beosztottak vezetésével, a velük történő kommunikációval, illetve a feladatok sikeres végrehajtásának módjával.

A Mellékletekben többek között megtalálható

  • az Altiszti eskü szövege,
  • a rendfokozatok,
  • szabályzók,
  • NATO egyezményes jelek,
  • az 5-pontos harcparancs – amely a parancsnoki munka alapja –,
  • valamint a rendszeresített egyéni gyalogsági fegyverek ismertetői is.

A kiadvány mosható, gyűrhető, időjárástűrő, sárban, fagyban, hóban használható, így a leendő altisztek kiképzésük során bármilyen körülmények között haszonnal forgathatják.

Kiadás éve: 2019
ISBN: 978 963 327 795 9
Terjedelem: 88 oldal

Ár: 3200 Ft

25% kedvezmény a www.hmzrinyi.hu oldalon!

 

 

1596071598

A 2019 őszén indult tanfolyam hallgatói tartják kezükben a kézikönyvet Szentendrén,
az MH Altiszti Akadémián