Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

hhk.uni-nke.hu

zrinyi_szobor_koszoruzas_nyitó

„Ki-ki használjon, szolgáljon hazájának, amint legjobban lehet”

2022. május 10. 17:35

Zrínyi Miklós születésének 402. évfordulójára emlékeztek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar munkatársai.

NEKIK

Nemzetközi Katonai Információbiztonsági Konferencia

2022. május 3. 19:26

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Híradó Tanszéke a Magyar Honvédség Parancsnoksága Infokommunikációs és Információvédelmi Csoportfőnökségével és a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztályával együttműködve „Nemzetközi Katonai Információbiztonsági Konferencia" címmel szervezett tudományos konferenciát április 27-én, az MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központban, Balatonakarattyán.

Zrínyi_nyitó

Zrínyi Miklós születésnapja: 1620. május 3-a

2022. május 3. 17:53

Május 3-án ünnepeljük a költő és hadtudós gróf Zrínyi Miklós 402. születésnapját. Az, hogy pontosan ismerjük ezt a dátumot, az elmúlt évek történeti-levéltári kutatásának köszönhető. Általában magától értetődőnek vesszük, hogy a neves személyiségek életével kapcsolatos adatok megőrződtek, de sok esetben már a kortársaknak is gondot okozhatott a pontos életkor és ezzel együtt a születésnap meghatározása.

1_a_17_szzad_hadviselesenek_targyi_emlekei_2022-2

A 17. század hadviselésének tárgyi emlékei – kiállítás a HHK-n

2022. május 1. 17:46

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán (HHK) működő Ludovika-történeti Kutatóműhely újabb tárlaton mutatja be kutatásainak eredményét. Padányi József vezérőrnagy, az NKE HHK Katonai Műszaki Doktori Iskola és a Ludovika-történeti Kutatóműhely vezetője, Németh Balázs hadtörténész, a HHK Hadtörténelmi, Filozófiai és Kultúrtörténeti Tanszékének adjunktusa, valamint az NKE EK HHK Kari Könyvtár gyűjteményéből nyílt kiállítás az NKE HHK Kari Könyvtárában április 27-től.

1_a_katonai_vezetes_kerdesei_2022-2

Uralni a kiszámíthatatlant

2022. április 30. 17:20

A katonai vezetés kérdései napjaink olyan aktualitása, amelyekről a Magyar Honvédség átalakításának időszakában nem lehet eleget beszélni – hangzott el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán rendezett konferencián, amelyet a Hadtörténelmi, Filozófiai és Kultúrtörténeti Tanszék és a Katonai Vezetéstudományi és Közismereti Tanszék szervezett. Az előadók múltbeli példákon keresztül tárták fel a katonai vezetés összetettségét, a jó katonai vezetők tulajdonságait, erényeit.

Dékán beszámoló - 1

Évet értékeltek a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon

2022. április 30. 9:58

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szervezeti és működési rendjében (SZMR) meghatározottak alapján az egyetem magasabb vezetői évente egy alkalommal beszámolnak a szenátusnak az általuk vezetett szervezet tevékenységéről.

Ökölvívás edzés - Belső nyitókép

Ökölvívó edzés Erdei Zsolttal

2022. április 29. 9:57

Rendhagyó bokszedzést tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán (HHK) Erdei Zsolt „Madár”.

EHV műszerátadás - 8

Műszerátadás és bemutató az Elektronikai Hadviselés Tanszéken

2022. április 24. 9:12

Ünnepélyes keretek között bocsátottak egy univerzális rádiókommunikációs tesztert, valamint egy spektrumanalizátort a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar oktatói és hallgatói rendelkezésére a Rohde & Schwarz Hungária Kft. és a SZOMEL Kft. képviselői április 14-én.

borító_HHK

Kari akadályváltó verseny a HHK-n

2022. április 21. 16:26

Az elmúlt hetekben még a megszokottnál is nagyobb érdeklődés lengte körbe a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus akadálypályáját. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) honvéd tisztjelöltjei délutánonként a murva helyett az akadályokon futottak, a konditermi edzések felüléseit a gerendákon, a húzódzkodásokat a vizesárokban hajtották végre, a sikán labirintusában pedig eltévedtek, de csak annyi időre, hogy aztán április 7-én, a HHK akadályváltó versenyén profi módon felkészülve jelenjenek meg.

Szolnok kép 1

Vendégelőadók tartottak órát a leendő pilótáknak és repülésirányítóknak

2022. április 18. 9:52

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar szolnoki kampuszán az elméleti tanórák és előadások sorát meghívott előadók gazdagították. Legutóbbi vendég előadók Koller Kinga és Zolnai Lea főhadnagyok voltak, akik az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison repülőgép-vezető tiszti beosztást töltenek be Airbus A319 és Falcon 7X típusú repülőgépeken.