Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

hhk.uni-nke.hu

Száznapos Ünnepség elismerésben részesültek

Száznapos Ünnepség

2021. július 10. 9:32

A hagyományosan a tisztavatást száz nappal megelőzően tartandó Száznapos Ünnepség célja a bajtársi összetartozás szellemének erősítése, valamint a „Ludovikás” hagyományok és szokások ápolása. A járványügyi veszélyhelyzet okozta korlátozások miatt 2020 után 2021-ben sem rendezhették meg a nagy népszerűségnek örvendő Ludovika Fesztivált, azonban az ünnepséghez kapcsolódó elismerések átadása nem maradhatott el.

Szepesvári Béla 1

Eltávozott a Hadak Útjára vitéz Szepesvári Béla

2021. június 13. 17:48

2021. június 1-jén örökre eltávozott a Hadak Útjára vitéz Szepesvári Béla magyar királyi főhadnagy, nyugállományú alezredes.

Adriatic Strike 2021 18

Adriatic Strike 2021 többnemzeti gyakorlat Szlovéniában

2021. június 11. 14:42

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Vezetői Szak, Lövész szakirány harmad és negyedéves honvéd tisztjelöltjei oktatóik kíséretében 34 fővel vettek részt az Adriatic Strike 2021 többnemzeti NATO összhaderőnemi hadgyakorlaton Szlovéniában május 15-e és május 22-e között.

itdk

HHK ITDK: tudomány az online térben

2021. június 1. 16:53

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 2021. évi tavaszi Tudományos Diákköri Konferenciájára a hagyományoknak megfelelően jelentős számú pályamunka érkezett, többek között a civil kar hallgatóitól is.

Kép 1 Sandhurst

Tisztképzés: Sandhurst és a Royal Military Academy

2021. június 1. 9:23

A tisztképzés folyamatban lévő átalakítása – különös tekintettel a Nemzeti Honvédtisztképzés új rendszerében a tiszti alapképzésben várható változásokra – megköveteli, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar vezetése betekintsen olyan szövetséges országok tisztképzésébe is, mint az Egyesült Királyság. Fontos ez még akkor is, amikor a magyar katonai felsőoktatás brit-magyar vonatkozásban több évtizedes együttműködésen alapuló nemzetközi kiképzési programmal rendelkezik logisztikai képzési terület vonatkozásában.

1_bekefenntartok_emlekmuve_koszoruzas_2021-2

Hőseinkre emlékezünk

2021. május 28. 19:33

A feladatellátás során hősi halált halt katonákra emlékeztek a magyar hősök emlékünnepe alkalmából a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán. A Hungária körúti campuson található Békefenntartók Emlékművénél koszorút és mécseseket helyeztek el a kar vezetői és képviselői.

infokomm

Az információbiztonság tudományos és gyakorlati megközelítése

2021. május 20. 20:25

„Egyensúlyba kell hozni az infokommunikációs ágazat tudományos és gyakorlati részét” – hangzott el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Híradó Tanszékének online rendezvényén, ahol a katonai információbiztonság aktualitásairól tanácskoztak a résztvevők.

Mission Command (1)

Mission Command előadás a HHK-n

2021. május 5. 11:28

A koronavírus helyzetre való tekintettel online, Microsoft Teams értekezlet formában tartották meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, valamint az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége Védelmi Együttműködési Iroda közös szervezésében a Mission Command (küldetés alapú vezetés) angol nyelvű előadást.

Zrínyi nyitó

Zrínyi Miklós költő és hadtudós születésének évfordulójára

2021. május 4. 9:33

Zrínyi Miklós költő és hadvezér 1620. május 3-án született Ozalyban. Zrínyi hadvezérként, illetve a korabeli magyar politikai élet, a hadtudomány és a szépirodalom egyik legjelentősebb alakjaként, Magyarország önerőből való felszabadulásának lelkes híve volt.

repüléstudomány

Új kihívások előtt a repüléstudomány

2021. április 12. 9:52

Egy vadászpilóta kiképzésének költsége 5-10 millió dollár között van az amerikai légierőnél és jókora kockázatot rejt, hogy a pilótajelölt végig tudja-e vinni a programot, ez is a repüléstudomány egyik kihívása - hangzott el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának (NKE HHK) online konferenciáján. A szakemberek szót ejtettek a magyar űrrepülésről, a modern repülőgépek jellemzőiről, de a mesterséges intelligencia pilótaképzésben betöltött szerepéről is.

×