Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

hhk.uni-nke.hu

Ács Tibor_nyitó

Ács Tibor - egy hadtudós emlékére

2021. január 20. 19:38

Mély megrendüléssel vettük tudomásul, hogy 2021. január 11-én, életének 89. évében elhunyt Ács Tibor nyugállományú ezredes, a hadtudomány (a Magyar Tudományos Akadémia) doktora, az MTA IX. Osztály Hadtudományi Bizottsága egykori elnöke, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem címzetes egyetemi tanára, a ZMNE Habilitációs Bizottságának és doktori iskoláinak tagja, a XIX. századi hadtörténet, hadtudomány-történet és technikatörténet elismert művelője.

HHK_ITDK2020_Szilágyi Dénes

Tudományos értekezések online térben

2020. december 13. 19:34

Idén 42 pályamunka érkezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) tudományos megmérettetésére, amelyen - a honvéd tisztjelöltek mellett - a rendészeti képzéseket végzők és civil hallgatók is részt vettek. Az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia (ITDK) őszi fordulóját a járványhelyzet miatt online rendezték meg.

1_hhk_online_nyilt_nap

Online nyílt napok: NKE HHK

2020. december 5. 11:02

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) képzéseiről, a felvételi követelményekről és a honvéd tisztjelöltek mindennapjairól is kaphattak információkat azok, akik részt vettek a kar online nyílt napján december 4-én. A Ludovika Tv stúdiójából közvetített műsorban egykori hallgatókkal is készültek beszélgetések.

NKE_Kósa_Lajos_előadása (1)

A Honvédelmi és rendészeti bizottságról tartott előadást Kósa Lajos

2020. október 15. 16:34

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának működéséről és a testület előtt álló kihívásokról tartott előadást Kósa Lajos, elnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán. Az előadáson a katonai felsővezető szakirányú továbbképzési szak hallgatói vettek részt.

NKE HHK MSc_látogatás_Szolnok (2)

Különleges látogatás

2020. október 14. 8:28

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai üzemeltetés mesterképzési szak nappali tagozatos hallgatói tanulmányúton vettek részt az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál október 1-2-án, Szolnokon. A látogatás a különleges katonai műveletek tantárgy keretében, dr. Forray László alezredes, egyetemi docens szervezésében és vezetésével valósult meg.

KovacsL_MTA doktora

A kibertéren át vezetett az út az MTA doktori címig

2020. október 12. 19:02

Az MTA doktora lett Kovács László dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága kibervédelmi haderőnemi szemlélője. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának egyetemi tanára jövőbeni kutatásainak célját ebben a mottóban fogalmazta meg: „tegyük biztonságosabbá a világunkat!”

Siposné

Fókuszban az NKE professzorai

2020. október 7. 16:42

A Ludovika TV videós portrésorozatában ezúttal a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar egyetemi tanárát, a katonaföldrajz egyik legkiválóbb szakértőjét mutatják be. Siposné Kecskeméthy Klára számos hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik: részt vett a NATO több programjában, dolgozott a Honvédelmi Minisztériumban és oktatási rektorhelyettese is volt a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemnek. Nagy szerelme a Ludovika, amelynek történetéről több könyve is született már.

1596073300

Osztrák dandártábornok volt a Ludovika Katonai Attasé Fórum vendége

2019. december 9. 10:53

A szomszédos Ausztriával folytatódott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon a Ludovika Katonai Attasé Fórum előadássorozat. „Austria and Neutrality in the 21st Century” címmel Daniel Pregl dandártábornok tartott előadást december 2-án a Ludovika Kávézóban.

1596073271

Magas rangú kínai pénzügyi delegáció a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon

2019. december 8. 11:22

A Kínai Központi Katonai Bizottság Logisztikai Támogató Igazgatóság Pénzügyi Hivatalának nyolctagú pénzügyi szakmai delegációja volt a vendége a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának a napokban.

1596073259

Bolyai koszorúzás Bécsben

2019. december 7. 15:35

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara Bolyai János születésének évfordulója alkalmából az osztrák Nemzetvédelmi Akadémiával közösen, katonai tiszteletadással egybekötött emlékünnepséget rendezett Bécsben, Bolyai János emléktáblájánál november végén.