Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

hhk.uni-nke.hu

jubileum_szolnok_cover

Jubileumi találkozót rendeztek Szolnokon

2023. január 21. 9:59

Ötven év után arany díszoklevelet vehettek át a Kilián György Repülő Műszaki Főiskolán 1973-ban avatott egykori helikoptervezető hallgatók, akik repülőkiképzésüket a Frunzei Központi Repülőtisztképző iskolán folytatták.

20221212-nke-rektor-ocsa 01

Az egységes gyalogostiszti felkészítésről kapott tájékoztatást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

2022. december 13. 17:01

Dr. Pohl Árpád dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) dékánjának meghívására Ócsára látogatott dr. Deli Gergely, az egyetem rektora, hogy tájékozódjon a kar által vezetett egységes gyalogostiszti felkészítés elnevezésű, pilot jellegű kiképzési projektről.

Bolyai_unnepseg_Becs_belsokep

Bolyai János emlékünnepség Bécsben

2022. december 6. 8:48

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) és az osztrák Nemzetvédelmi Akadémia Bolyai János születésének évfordulója alkalmából rendezett közös ünnepséget.

Térinformatikai tanfolyam_nyitó

Katonai térinformatikai tanfolyam indult a HHK-n

2022. november 17. 18:38

Katonai térinformatikai alaptanfolyam indult a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Műveleti Támogató Tanszéken.

TDK_ülés_3

Megtartotta a tanév első ülését a robotikával is foglalkozó Tudományos Diákkör

2022. november 13. 15:31

A Korszerű Katonai Híradó, Informatikai, Robotikai és Elektronikai Rendszerek Tudományos Diákkör (KKHIRER TDK) október végén tartotta a 2022/2023-as tanév első szakmai programját.

9_150_eves_a_nemzeti_honvedtisztkepzes_2022-2

A múlt erős alap, amely iránymutatást ad a jövőhöz

2022. november 12. 13:21

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Főépület Széchenyi Dísztermében rendezték meg a „150 éves a nemzeti honvédtisztképzés" című konferenciát november 8-án, kedden. Abban az épületben, amely százötven éve a magyar nemzeti tisztképzés szimbóluma.

HÖK_elnökség_2

Megválasztották az NKE HHK Hallgatói Önkormányzatának új elnökségét

2022. november 8. 18:03

November első napjaiban tartotta alakuló ülését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hallgatói Önkormányzata (HHK HÖK). Az ülésen a hallgatók által delegált választmány tagjai a szervezet jövőbeni vezetőinek személyéről döntöttek.

Akadálypálya váltóverseny_NKE_HHK (3)

Sportszerű hallgatók, izgalmas csapatharcok és jó hangulat

2022. november 3. 9:49

Idén ősszel is meghirdették a kari akadálypálya váltóversenyt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) honvéd tisztjelöltjeinek.

Zrinyi_garda_belso

Tiszteletbeli Zrínyi Gárda tagokká váltak

2022. november 2. 18:23

A Zrínyi-örökség megőrzése érdekében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként a horvátországi Zrinski Garda Cakovec (Csáktornyai Zrínyi Gárda) Egyesület tiszteletbeli tagjává avatta dr. Padányi József vezérőrnagyot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK), Katonai Doktori Műszaki Iskola vezetőjét és dr. Hausner Gábor alezredest, az NKE HHK munkatársát. A felkérés azért is különleges, mert a viszonylag zárt, erős horvát nemzeti identitástudattal rendelkező közösség ritkán ismer el és választ tagjai közé más országbeli kutatót.

VEZ_0602

A vezetéselméleti képzés helyzete

2022. november 2. 9:57

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Kar (RTK) Rendészeti Vezetéstudományi Tanszék, valamint a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Katonai Vezetéstudományi és Közismereti Tanszék konferenciát szervezett a Magyar Rendészettudományi Társaság támogatásával „A vezetéselméleti képzés oktatásának helyzete az NKE képzéseiben" címmel, melyen az RTK, valamint a HHK oktatói, kutatói tartottak előadásokat.