Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

rohamlövész

bevetesen az elit alakulat - nyito

Bevetésen az elit alakulat

2023. március 17. 7:44

Sorozatunkban egy rohamlövész műveletet követhettek végig a tervezéstől a végrehajtásig. A művelet során az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár katonái egy célszemély kimentésére indulnak, természetesen vannak, akik ezt nem nézik jó szemmel…

Rohamlövész (nyitó)

Egyéni lőgyakorlaton a rohamlövész katonák

2023. március 11. 9:17

Pisztoly, gépkarabély, géppuska vagy páncéltörő? Az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár rohamlövészeinek egyre megy, mindegyiket jól forgatják! A 881-es osztag katonái egyéni lőgyakorlatokat hajtottak végre Táborfalván, megalapozva ezzel a következő tábori kihelyezési hét kötelék lőgyakorlatait.

Demkó_nyitó2

„Mindig a kihívást keresem!”

2023. február 19. 7:35

Miről ismerjük fel a toborzót? Például, biztosan van szórólap a kezében. Demkó Csaba zászlós, a szekszárdi Hadkiegészítő és Toborzó Iroda beosztott altisztje szerint ez azonban kevés, a fiatalok figyelmét haditechnikai eszközökkel és személyes példával lehet megfogni. A legközelebbi katonai alakulathoz Székesfehérvárig kell utazni, amit nem mindenki vállal be – ennek ellenére Demkó zászlós sikeresen toboroz, melyben segítségére van rendkívüli pályafutása is.

rlo (nyitó)

Rohamlövész eskü a HAZÁÉRT!

2022. december 2. 9:59

Közel hetvenen jelentkeztek a szeptember 19-től október 28-ig tartó rohamlövész alaptanfolyamra a Magyar Honvédség számos alakulatától. A jelöltek között voltak hivatásos tisztek, altisztek, szerződéses katonák, de akadtak tartalékos jogállásúak is.