Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Cél a szakmai felkészültség fejlesztése

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. szeptember 10. 18:39

A NATO-tagság összeköti országainkat, haderőinket, a folyók, az átkelés feladatrendszere pedig szorosan összefűzi katonai alakulatainkat, katonáink mindennapi tevékenységét – mondta Varga István mérnök alezredes, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred megbízott parancsnoka szeptember 10-én, hétfőn Szentesen, amikor megnyitotta a Duna–2012 elnevezésű cseh−magyar közös hídépítő kiképzést.

„A héten megrendezendő kiképzés célja, hogy a közös pontonos kezelőszemélyzettel fejlesszük a cseh és a magyar folyami hídépítő katonák szakmai felkészültségét és hatékonyságát a komp- és folyami hídépítési feladatok végrehajtása során" – fogalmazott megnyitójában az alezredes.

„Ez a gyakorlat folytatása annak a cseh−magyar műszaki együttműködésnek, amely az „Elba 2009"  elnevezésű gyakorlattal kezdődött" – mondta Lustyk Jiří ezredes, a cseh delegáció vezetője.

A szentesi alakulat tiszai vízi gyakorlóterén szeptember 14-ig tartó közös kiképzésen a cseh 15. Műszaki Dandártól harmincöten, míg a magyar műszaki ezredtől nyolcvanan vesznek részt. A kiképzés során a Magyar Honvédségben rendszeresített PMP típusú pontonokat használva gyakorolják feladataikat a cseh és a magyar műszaki katonák.

Fotó: Rácz Tünde

A Duna–2012 gyakorlat megnyitójáról és első napjáról készült további képeinket megtekintheti a galériában!