Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sporttábor a Honvéd Kulturális Központban

Szöveg: HM PRKF Honvéd Kulturális Központ, Közművelődési csoport |  2012. július 13. 18:52

A sport került a középpontba a HM Protokoll, Rekreációs és Kulturális Főigazgatóság (HM PRKF) Honvéd Kulturális Központ által szervezett négyszer egyhetes gyermektábor harmadik turnusában. A szervezők ezen a héten is sok érdekes és izgalmas programot kínáltak a gyermekek számára a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (Hososz) és a Pasaréti Honvéd Lovarda közreműködésével.

Az első napon a kardforgatás, az íjászat, a lövészet és az önvédelmi harcok fortélyait sajátíthatták el a táborozók a Honvéd Zrínyi SE katonai szakosztályának segítségével. Kedden az Orczy Kalandparkot vették birtokba, ahol kúszhattak, mászhattak, élvezhették a magasságot a fák lombjai között. A karabinerek hangosan csattantak ki-be, és szinte mindegyik pályát meghódították a gyerekek. A hét közepén a Pasaréti Honvéd Lovarda biztosította számukra, hogy közelebbről is megismerhessék a régi huszárok négylábú társait. Andalgó, Palkó és Pite hátán mindegyikük megtapasztalhatta a lovaglás élményét, amelyet a végén Kocsis Lilike jóvoltából almával köszöntek meg a paripáknak.

Csütörtökön Farkas László, a Hososz elnöke vezetésével Budakeszin a Himnusz-szobrot tekintették meg, majd következett a jól megérdemelt strandolás. A hűsítő fürdőzés mellett a gyerekek a térképolvasással is megismerkedtek, majd a légpuskát is kipróbálták. Az utolsó napon a Római-parton a száguldó motorcsónakoké és a kenuké volt a főszerep. Négy-öt fős csoportokban szelték a Duna hullámait, ami mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtott.

1595938840

 Fotó: HM PRKF

 További képekért kattintson galériánkra!