Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Balaton partján találkoztak az egykori szakasztársak

Szöveg: Szűcs László |  2011. szeptember 18. 12:13

Huszonkilenc év után ismét találkoztak a tápiószecsői tiszthelyettesképző iskola (az MN 7215) 1980–1982-es évfolyamának egykori hallgatói. A korábbi szakasztársak – akik többsége ma már nyugállományú tiszt, vagy tiszthelyettes – a balatonkenesei honvédüdülőben gyűltek össze baráti, kötetlen beszélgetésre.

Húsz hallgató végezte el 1982-ben a tápiószecsói tiszthelyettesképző iskola 121. számú lövészfegyver- és lőszertechnikusi szakát. Az egykori szakasztársak 2008 óta rendszeresen találkoznak egymással, idei összejövetelüket a közelmúltban rendezték meg a balatonkenesei honvédüdülőben.

A rendezvényen, mint minden esztendőben, idén is szó esett a régmúlt eseményeiről, a fegyelemről, a családról, a gyerekekről, az unokákról.
Az egykori szakasztársak közül ma sem tétlenkedik senki, van, aki nyugdíj mellett dolgozik, mások pedig biztonságtechnikával, vagy a politikával foglalkoznak, de olyan is akad, aki hegesztőként, vagy éppen önkormányzati alkalmazottként keresi meg a kenyérre valót.

Az egykori tiszthelyettesek és tisztek természetesen már most készülnek a jövőre megrendezendő, jubileumi, harmincéves találkozójukra. A szervezésből adódó feladatokat Barabás János nyugállományú őrnagy fogja össze.

1595924735
 
1595924735
 

(Bal oldali képen. Felső sor: Hauser Gábor, Galambos József, Bartik Tamás, Molnár Béla, Molnár Sándor, néhai Józsa Tibor.
Középső sor: Máhl József, Lovász Mihály, Kati László, Boross Béla, Vécsei Gábor, Rába László,
Kalán József. Alsó sor: Béres Miklós, Simonics József, néhai Kiss Miklós, Horváth József hadnagy osztályfőnök, Bán Sándor szakaszparancsnok,
Cservenyák Imre, Barabás János, Csima Ottó. Jobb oldali képen. Felső sor: Bartik Tamás, Molnár Béla, Molnár Sándor. Középső sor: Máhl József, Lovász Mihály, Vécsei Gábor, Rába László, Kalán József. Alsó sor: Béres Miklós, Simonics József, Horváth József, Kovács Lajos, Barabás János, Csima Ottó)

Címkéklövész