Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hősökre emlékeztek

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. május 23. 13:43

Ezen a napon azokra az elhunytakra emlékezünk, akik az első és második világháború ban áldozták életüket a hazáért, vagy tettek meg mindent azért, hogy a harcok sikerrel végződjenek. Emlékezünk azokra a fiatalokra akik családot akartak alapítani, gyermekeknek életet adni, felnevelni őket, álmaikat megvalósítani…

Mint minden évben, idén is május utolsó hétvégéjén tartják a hősök napi
megemlékezéseket szerte az országban. Szentesen május 23-án az I. és
II. világháborús emlékműveknél koszorúztak.

Emlékezünk azokra akik a háborúból visszatértek ugyan, de testi és lelki sebeiket nem lehetett meggyógyítani. Emlékezünk a civil lakosságra, akik csak részesei voltak a háborúknak, mégis életüket áldozták.

A hátramaradt, csonka családok szenvedéseire, a szülő, édesapa, édesanya, gyermek elvesztésére, mely mélyen bevésődött a családok szívébe, és az áldozatokat még a mai korosztály is gyászolja. A társadalom mély együttérzéssel, és fájdalommal áll a hősök emlékművei előtt.

A szentesi ünnepségen Szirbik Imre, a város polgármestere beszédében kiemelte: azokra emlékezünk, akik a legértékesebbet, az életüket adták a hazáért. Van aki a város temetőiben, de van aki jelöletlen sírban nyugszik.
A városi rendezvényen az önkormányzat mellett az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj, valamint a társ szervezetek helyezték el a megemlékezés koszorúit.

Kép és szöveg: Juhász László