Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A líbiai hatóságok szerint a NATO-erők lebombáztak egy kórházat

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. július 26. 7:01

A NATO-erők lebombáztak egy kórházat július 25-én, hétfőn az Észak-Líbiában fekvő Zlitenben, legkevesebb hét ember meghalt – állították a helyi hatóságok, amelyek azzal is vádolták a szövetségeseket, hogy élelmiszerraktárakra mértek csapást. A település 150 kilométerre keletre fekszik a fővárostól, Tripolitól, és 60 kilométerre nyugatra a kormányellenes erők által elfoglalt Miszrátától.

A líbiai kormány a támadás helyszínét megmutatta az országban akkreditált külföldi újságíróknak. A sajtó képviselői egy teljesen lerombolt épületet láthattak, bejáratán egy vörös félholddal. Köröskörül gyógyszerészeti termékek hevertek, orvosi kesztyűk és oxigénpalackok.

A hatóságok szerint a fertőző betegségekre szakosodott kisebb egészségügyi központot hétfő reggel támadták meg a NATO harci gépei. Egy mentő sofőrje elmondta, hogy három orvos is volt a halottak között.

A NATO szóvivője Nápolyban azt közölte, hogy a szervezet keddnél előbb nem ad tájékoztatást a légicsapásról.

A helyi hatóságok az újságírókat elvitték egy másik helyszínre is, ahol négy élelmiszerraktárt ért légitámadás. Szerteszét rizzsel teli zsákokat lehetett látni, valamint égő, növényi olajat tartalmazó kannákat.