Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A siker munkásai

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Kertész László |  2022. szeptember 23. 18:53

Átadták a 2022. évi Honvédelmi Táborral kapcsolatos elismeréseket szeptember 23-án, pénteken, Budapesten, a báró Hazai Sámuel Laktanyában. Az ünnepi állománygyűlésen – mások mellett - részt vett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Baráth István vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka.

A Honvédelmi Tábor szervezésében és megvalósításában résztvevő katonák elismerése KLAC7514

„Az önök által ezen a nyáron elvégzett feladat az egyik legfontosabb a Magyar Honvédség számára” - emelte ki az elismerésre felsorakozott katonákhoz fordulva Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy. „A társadalom a több mint háromezer gyermeken, azok tapasztalatain keresztül is megismerheti a katonák mindennapi munkáját, ehhez pedig a parancsnokaik vezetésére és az önök munkájára volt szükség. 2022 nyarán nem csak a táborokban részt vett háromezer gyermeket érték el így - sokkal többet tettek. Elérték a családokat, a szülőket, a nagyszülőket, a testvéreket, a barátokat és a barátnőket” - hangsúlyozta a Magyar Honvédség parancsnoka.

Ruszin-Szendi altábornagy szerint a táborlakók motivációja becsületre méltó: az ünnepségen bemutatott kisfilmben egy-két alaki fogás, mozdulat végrehajtása ugyanolyan fegyelmezett volt, mint a hivatásos állomány katonáié. „Ezt az önök segítsége, irányítása mellett annak is köszönhetjük, hogy a fiatalok eljöttek a honvédelmi táborokba, ahol közösen oldották meg a feladatokat, valamint élték át azt, amiről eddig csak elképzeléseik voltak” –hívta fel a figyelmet az altábornagy.

A Honvédelmi Tábor szervezésében és megvalósításában résztvevő katonák elismerése KLAC7575

A hetvenkilenc elismerést átvevő katonákat és honvédelmi alkalmazottat köszöntve Baráth István vezérőrnagy hangsúlyozta: 2016 óta jelentősen nőtt a Honvédelmi Táborban részt vevő fiatalok száma. Az április elsején megnyitott előjelentkezési felületen egyetlen nap alatt betelt a meghirdetett férőhelyek közel nyolcvan százaléka. Kiemelte: volt olyan tábor, melynek minden helyét alig 50 perc alatt lefoglalták. Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka hozzátette: a 2016 óta megrendezett táborok résztvevői közül – tapasztalataik és benyomásaik eredményeként - már többen választották a hivatásos, vagy szerződéses szolgálati formát.