Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Al-Kaida foglyokat szabadítottak ki Jemenben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. június 19. 15:56

Súlyos fegyveres támadást hajtottak végre szombaton terroristák – vélhetően az al-Kaida terrorszervezet tagjai – a dél-jemeni Ádenben a titkosszolgálat székháza ellen, s a harcokban 11 személy életét vesztette, köztük a biztonsági erők legkevesebb 6 tagja – közölték helyi lakosok és egészségügyi források.

A mindeddig példa nélkül álló akció során a terroristák meghatározatlan számú foglyot – az al-Kaida feltételezett tagjait – szabadítottak ki az al-Tavahi negyedben lévő székházból. Az épületben, amely az állami televíziónak is helyet ad, tűz ütött ki, amelyet sikerült megfékezni. Az áldozatok többsége a titkosszolgálat tagjai közül került ki, de meghalt az épületet takarító cég egyik női alkalmazottja is.

Szemtanúk szerint öt fegyveres intézett támadást az épület ellen gépfegyverekkel, páncéltörő és kézigránátokkal, közép-európai idő szerint szombaton háromnegyed hétkor. Sikerült bejutniuk a székházba, kiszabadítottak foglyokat, majd győzelmüket hangos énekszóval ünnepelve távoztak.

Az al-Kaida jemeni szárnya pénteken megtorlást helyezett kilátásba amiatt, hogy a jemeni hadsereg hajtóvadászatot indított ellene Vádi Obeidában, Márib régióban, ahol az Oszama bin Laden vezette nemzetközi terrorszervezet helyi szárnya megtelepedett.

CímkékNATO