Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alaki módszertani foglalkozás Debrecenben

Szöveg: kormany.hu |  2011. október 12. 11:56

Alaki fogások és mozdulatok fegyverrel és fegyver nélkül – többek között ezeket gyakorolták a katonák azon a módszertani foglalkozáson, amelyet az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni helyőrségében tartottak a napokban.

A dandárnál az év első felében – blokkosított felkészítés keretén belül – az alegységek feladata az általános katonai ismeretek alapos és gyakorlatias feldolgozása, valamint a fizikai edzettség fejlesztése volt. A kiképzés ellenőrző-felmérő foglalkozással zárult, amely azt mutatta meg, hogy a kiképző állomány módszertani ismereteit folyamatosan frissíteni kell.

Mint azt Földesi András alezredes, a Helyőrségtámogató Parancsnokság parancsnoka elmondta: a foglalkozáson a helyőrségtámogató parancsnokság, az egészségügyi központ és a törzstámogató század katonái is részt vettek. Az alaki módszertani foglalkozást – amelyet a dandár kiképzési főnöksége jóra értékelt – megtekintette a század- és szakaszparancsnoki, valamint vezénylőzászlósi szinten a kijelölt tiszti és tiszthelyettesi állomány.

 (Szöveg és fotó: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy)