Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Államtitkári látogatás Tatán

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. január 16. 10:24

Csapatlátogatási sorozatának újabb állomásaként Tatára látogatott dr. Vadai Ágnes államtitkár, akit Tömböl László altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka és Huszti András dandártábornok, a MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka fogadott.

A program első részében az alakulat parancsnoka ismertette pályafutásának legfontosabb mozzanatait, majd beszélt Tata város történetéről. Ezután a dandár történetéről, szervezeti felépítéséről, személyi és technikai feltöltöttségéről, feladatrendszeréről, feladatairól, a folyamatban lévő missziós feladatokról, nemzetközi gyakorlatokról szólt, majd említést tett az alakulatot érintő gondokról és problémákról.

Itt elsősorban a laktanya infrastrukturális állapotát valamint a személyi és technikai helyzetet emelte ki és kérte államtitkár asszony segítségét ezen problémák megoldására.

Ezután követve az eddigi csapatlátogatások forgatókönyvét, találkozott az alakulatnál szolgáló különböző állománykategóriák és a Nőbizottság képviselőivel, akik feltehették az őket érdeklő kérdéseiket. Itt szó esett a FÜV minősítésekről, a missziókban való fizetési eszközökről és persze az állomány illetményéről is.

A látogatás folytatásaként dr.Vadai Ágnes bejárva a laktanyát, megtekintette a Mars szimulációs tantermet, a Lövészzászlóalj épületét, a felújított egészségügyi központot és a kiképzési pályát.