Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai katonákat raboltak el a tálibok?

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. július 25. 7:07

Kabul közelében eltűnt az Afganisztánban állomásozó nemzetközi erő két katonája – derült ki egy szombati NATO-közleményből. Egyelőre azt nem lehet tudni, hogy mi történt a szövetség fegyvereseivel.

Amerikai források szerint amerikai katonákról van szó, akik járművel pénteken hagyták el körletüket, s azóta nincs hír róluk. Utoljára az afgán főváros közelében egy bazárban látták őket.

Az afgán kormány és a külföldi haderő ellen harcoló tálibok szombaton bejelentették, hogy elfogtak két amerikai katonát és a fővárostól délre, Logar tartományban tartják fogva őket. Egy tálib szóvivő a Reutersnek azt mondta, hogy három külföldi katonát fogtak el, de az egyik meghalt.

A nemzetközi haderő részéről nem kommentálták a hírt, a Reuters logari tudósítója azonban hallott egy helyi rádióadást, amelyben 20 ezer dollárt ajánlottak fel annak, aki a két katona szabadulását elősegítő információval szolgál.

Eddig csupán egy külföldi katona volt a tálibok fogságában. Róla utoljára karácsonykor tettek közzé egy videofelvételt fogvatartói.