Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Arany-, ezüst- és bronzérem Zágrábból

Szöveg: honvedelem.hu, MH Sportszázad | Fotó: MH Sportszázad, United World Wrestling |  2023. február 7. 11:48

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) zágrábi rangsorversenyén a Magyar Honvédség Sportszázadának sportolói nagyszerű formában birkóztak: Takács István arany, Lévai Tamás ezüst, míg Bognár Erika bronzérmet nyert.

2023.02.07. Takács1

Takács István szakaszvezető öt mérkőzést nyerve győzött a kötöttfogásúak 87 kilogrammos mezőnyében.

„Nagyon jó formában éreztem magam, fejben összeszedett voltam és nem hibáztam a téthelyzetekben. A nap végére elfáradtam, hiszen egy nap alatt kellett lebirkóznom mind az öt mérkőzésemet. Nagyon fontos volt ez az eredmény, hiszen óriási a rivalizálás hazai szinten is a 87 kilogrammos válogatottságért” – értékelt U23-as világ és Európa-bajnok.

A súlycsoport három magyarja közül ezúttal Takács szerepelt a legjobban. A kiváló katonasportoló az Európa-bajnok és vb-ezüstérmes dán Bisultanovot, az iráni Badkant, az U23-as Európa-bajnok holland Sterkenburgot és hazai vetélytársát, Losonczi Dávidot felülmúlva jutott a döntőbe. A fináléban a vb-5., Ázsia-bajnok iráni Alizadeh ellen diadalmaskodott.

2023.02.07. Takács2

 

Lévai Tamás szakaszvezető a kötöttfogásúak 97 kilogrammos súlycsoportjában szerzett ezüstérmet.

Az MH Sportszázad kitűnősége tavaly még 82 kilogrammban állhatott fel a világ- és Európa-bajnoki dobogó harmadik fokára, idén azonban az olimpiai részvétel érdekében, két súlycsoporttal feljebb a 97 kilogrammban kezdte meg a versenyszezont. Zágrábban elképesztő menetelést mutatott be.

levai1

„Összességében nagyon jó versenyt zártam, főleg úgy, hogy ez volt az első nemzetközi megmérettetésem 97 kilogrammban. Sikerült komoly skalpokat szereznem, többek között az Európa-bajnoki ezüstérmes, olasz színekben birkózó grúz Kakhelashvili ellen, majd a következő meccsen az Európa-bajnok, norvég Baldauf ellen is győzedelmeskedni tudtam. Ezen kívül volt még két győztes mérkőzésem és a döntőben csak a súlycsoport aktuális Európa-bajnoka, a bolgár Milov tudott megállítani. Nagyon jó érzés volt szőnyegen állni, hiszen úgy érzem, hogy az előző év jó teljesítményét és koncentrációját sikeresen tovább tudtam vinni az év első komoly versenyére is. Van még lemaradásom, hiszen ebbe a súlycsoportba még fizikálisan be kell erősödnöm, de az már csak az edzésmunkámon múlik” – értékelt Lévai Tamás szakaszvezető.

 

levai2

Az Európa-bajnok Fritsch Róbert szakaszvezető az ötödik helyen zárt a férfi kötöttfogásúak 72 kilogrammos súlycsoportjában.

⁕ ⁕ ⁕

Bognár Erika szakaszvezető az 55 kilogrammos női mezőnyben indult és két vereséggel kezdte a körmérkőzéseket, előbb az Eb-harmadik moldovai Dragutan, majd az U23-as vb-győztes japán Kijooka ellen veszített. A folytatásban azonban győzelmek következtek, a Magyar Honvédség Sportszázadának birkózója litván és amerikai ellenfelét is magabiztosan győzte le, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel Zágrábban.

2023.02.03 (1)