Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az időjárás sem tudott közbelépni!

Szöveg: Andor Tamás mk. õrnagy |  2009. december 4. 13:04

A hagyományoknak megfelelően a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred és a horvátzsidányi Római Katolikus Egyházközség december 3-án koszorúzási ünnepséget rendezett a „hirtelen és készületlen halál” ellen oltalmazó 2007-ben avatott Szent Borbála-szobornál.

A Vas megyei Horvátzsidány közeli erdőben található Hivatások és mesterségek emlékparkjában tervezték megkoszorúzni a győri tüzérek Szent Borbála, a tüzérek védőszentjének szobrát. Az időjárás viszontagságai miatt a szoborparkot nem lehetett megközelíteni, ezért a falu temploma adott helyet a megemlékezésnek és a háromnyelvű szentmisének, ahol a Római Katolikus Egyházközség, a Honvédség, a Kőszegi Nyugdíjas Egyesület, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület, a Burgenlandi Bajtársi Szövetség képviselői, valamint a környékbeli hívők vettek részt.

A koszorúzást követően az egybegyűltek szentmisén vettek részt, melyet Dumovits István plébános, tb. esperes celebrált. Ezt követően Orosz László százados ismertette gondolatait Szent Borbáláról, aki a tüzérek és tűzzel foglalkozók védőszentje. A szentmisét követően Kovács Ferenc mk. alezredes, parancsnokhelyettes köszönte meg a plébános úrnak és a híveknek, hogy minden évben megemlékeznek a fegyvernem védőszentjéről. Ezután a helybéliek vendégül látták a meghívott vendégeket.