Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Benkő Tibor: folytatjuk a Magyar Honvédség építését!

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. január 10. 18:18

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison (MH 86. SZHB) tett látogatást és tartott parancsnoki, vezetői állománygyűlést dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka január 10-én, hétfőn.

Honvedelmi_miniszteri_latogatas_a_szolnoki_helikopterbazison_20220110_05 copy

„Célunk, hogy a katonai pályára készülő fiatalok és a már szolgálatban lévők számára is XXI. századi körülményeket teremtsünk” – hangsúlyozta az állománygyűlésen a honvédelmi miniszter, hozzátéve: minden haderőnem és fegyvernem fejlesztése szerepel a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban, amelynek hatásait már most is érezni, hiszen az infrastrukturális beruházások mellett az új haditechnikai eszközök is folyamatosan érkeznek a légierő és a szárazföldi haderőnemek szervezeteihez. A tárcavezető aláhúzta: a fejlesztéseknek köszönhetően olyan Magyar Honvédség épül, amely ütőképes, garantálja az ország és állampolgárainak biztonságát, valamint vonzó pályát kínál a fiatalok számára.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter - a katonai életpálya tervezhetőségének fontossága, az Önkéntes Tartalékos Rendszer és a Honvéd Kadét Program sikeressége mellett - kiemelte: 2015 óta az illetményfejlesztés is folyamatossá vált, ami tovább növeli a katonai pályát választókban a biztonság és kiszámíthatóság érzését. „Mind az elhelyezési, mind a technikai, mind a személyi állomány tekintetében meg kell felelnünk a kor kihívásainak” – mutatott rá.

Honvedelmi_miniszteri_latogatas_a_szolnoki_helikopterbazison_20220110_07 copy

A honvédelmi miniszter köszönetet mondott az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis teljes állományának az elmúlt évben végzett munkáért, külön hangsúlyozva a katonák koronavírus-járvány elleni védekezés során tanúsított helytállását. Beszéde zárásaként Benkő Tibor kiemelte: folytatják a Magyar Honvédség építését, illetve végrehajtják a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program célkitűzéseit.

A szolnoki látogatáson a tárcavezetőt és a Magyar Honvédség parancsnokát dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. SZHB parancsnoka fogadta. Az állománygyűlésen – mások mellett - jelen volt Sándor Tamás vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) különleges műveleti szemlélője, valamint Kilián Nándor, az MHP légierő haderőnemi szemlélője.