Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Büntetőrúgásokkal dőlt el a kupa sorsa

Szöveg: Demeter Ferenc |  2009. szeptember 30. 20:36

Az ÖHP kispályás labdarúgó bajnokság döntőjében nem bírt egymással Szolnok és a Debrecen csapata. Nagy iramot diktált mind a két együttes, a gólszerzésre a csatároknak sok helyzetük volt, de a mérkőzés végén az eredmény mégis gól nélküli döntetlen lett. Következhettek a büntetőrúgások, ahol a debreceni kapus bravúrosan nagyot védett, így nyertek.

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága 2009-ben is megrendezte hagyományos kispályás labdarúgó bajnokságát. A hatos döntőbe azok a csapatok kerülhettek be, akik részt vettek a keleti, illetve a nyugati országrészben megrendezett selejtező bajnokságokon. A selejtezők első három helyezett csapata jött el Veszprémbe, hogy egymás közt döntsék el az első hat hely sorsát. A rendezők a hat csapatot két csoportba sorsolták be, ahol a csapatok körmérkőzésekkel alakították ki a csoporton belüli helyezéseket. Végül a döntőbe az elődöntő két győztes csapata jutott be.

Minden mérkőzés nagy hajtást hozott, mert a játékosok tisztában voltak azzal, hogy a végső helyezés szempontjából itt egy vereség is végzetes lehet. Ezt a felfogást erősítették a kispadon ülő, tartalék játékosok bekiabálásai, buzdításai. Természetesen ezen a napon is a játékvezetők voltak a figyelem középpontjában. A játékosok és a kispadon szurkolók sok esetben nem hagyták kommentár nélkül a bírói ítéleteket, és ha egy kicsit necces volt az eset, már reklamáltak. A beszólások ellenére a meccsek feltűnően sportszerűek voltak.

 

Amint véget értek a büntető rúgások és eldőlt az első helyezés sorsa, azonnal felsorakoztak a csapatok az eredményhirdetésre. A kupát, Zentai László alezredes, az MH Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnokhelyettese adta át és egyben megköszönte a játékosok mérkőzéseken mutatott sportszerű hozzáállását és eredményes játékát.

I. helyezést ért el az MH 5. Bocskai István Lövész Dandár csapata.

II. helyezett az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis csapata.

III. helyezett az MH Pápa Bázis Repülőtér csapata.

IV. helyezett az MH 25. Klapka György Lövész Dandár csapata.

V. helyezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj csapata.

VI. helyezett az MH Bakony Harckiképző Központ csapata.

A legjobb kapus címet Forgács Attila hadnagy nyerte el, aki a debreceniek kapujában még büntetőt is védett. A legjobb mezőnyjátékos címet a játékvezetők szavazata alapján a tatai gólkirály, Matláry Zoltán százados kapta meg.