Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Cél: az érettségi

Szöveg: Juhász László szds. |  2009. október 5. 6:20

Rendhagyó esemény zajlott le Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóaljnál 2009. október 1-én: iskolai tanévnyitó ünnepséget rendeztek a laktanya kerítésén belül.Az elsősorban szerződéses állomány számára meghirdetett oktatás célja a katonai előmenetelhez szükséges feltételek megszerzése.

Az alakulat és a Honvédszakszervezet közös kezdeményezésével, a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolával létrejött együttműködés keretében három éves, esti tagozatos érettségire felkészítő képzést indított az iskola a katonák számára. Az elsősorban szerződéses állomány számára meghirdetett oktatás célja a katonai előmenetelhez szükséges feltételek megszerzése, valamint a szerződés lejártával a civil életbe történő visszailleszkedés segítése a képzettségi szint emelésével.

A megnyitó ünnepségen Nyers József mérnök ezredes, a zászlóalj parancsnoka köszöntötte az iskola képviselőit, valamint a munka melletti képzést vállaló mintegy 80 fő iskolakezdő „diákot". Elmondta, katonák számára a magasabb rendfokozat elérésének feltétele, a tiszthelyettesi állománykategóriába történő előrelépésnek szükségessége az érettségi, melynek megszerzésének lehetősége most itt helyben biztosított, és kívánta, hogy aki most elkezdte a tanulást, eredményesen be is tudja azt fejezni.

1595892025
 

Szép Ilona, az iskola igazgatóhelyettese köszöntőjében kiemelte: nagy örömmel, és egy kicsit félve jöttek, hiszen nekik ez egy más terep lesz, mint amihez hozzászoktak. Katonák képzésében már jelentős tapasztalatuk van – mely mindig az iskolában zajlott le –, tanítványaik mindig jó eredményekkel szerepeltek az érettségiken. Örömmel jöttek most ide a laktanyába átadni, továbbadni azt a tudást, amivel rendelkeznek, és mellyel a tanulók elsajátíthatnak egy olyan általános műveltséget, amit három év alatt az érettségi megszerzése nyújt majd számukra.

A megnyitó után a katonák birtokba vehették a kialakított tantermeket, és több-kevesebb idő után, újra beülhettek az iskolapadba. Hosszú, küzdelmes út előtt állnak, melyhez sok kitartásra és szorgalomra lesz szükség. A cél azonban mindenki előtt ott lebeg: az érettségi bizonyítvány.