Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csakis közösen tudunk célt elérni

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2022. február 8. 15:03

Továbbra is dr. Simicskó István elnök vezetésével folytatja munkáját a Honvédelmi Sportszövetség. Erről a szervezet tisztújító küldöttgyűlésén döntöttek február 8-án, kedden. A rendezvényen dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter méltatta a szövetség eddig elért eredményeit.

LALA9279

A 2017-ben – hét civil szervezet által – létrehozott sportszövetség fennállásának ötödik évében tisztújító küldöttgyűlésen határoztak a szervezet tisztségviselőinek megbízatásáról. Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszöntőjében kijelentette: a Honvédelmi Sportszövetség már eddig is olyan sikereket és eredményeket ért el, amelyek akár évtizedekre is eloszthatók lennének. „Ez pedig csakis lelkiismeretes, odaadó munka eredményeként érhető el. És a honvédelmi tárca miért tartja ezt fontosnak? Simicskó miniszter úr javaslata volt a honvédelmi nevelés, a sportszövetség létrehozása, valamint a kettő összegyúrása, mindezt az ország védelmi képességeinek erősítése tükrében” – hangsúlyozta Benkő Tibor. Hozzátette: az egyik legfontosabb cél a hazafias honvédelmi nevelés megteremtése volt, ami „egyrészt egy egészséges életvitelt biztosít a fiatalok számára, másrészt sok-sok mindenre megtanítja őket. Hogyan kell együtt élnünk egy közösségben, hogyan kell sportszerűen küzdenünk, hogyan lehet ebben a közösségben közösen, sikeresen eredményeket elérni.”

A honvédelmi miniszter példaértékűnek nevezte a Honvédelmi Sportszövetség valamennyi ágazatának munkáját és aláhúzta: a Magyar Honvédségnek szüksége is van a szövetség jelentette képességekre, illetve azokra a fiatalokra, akik vállalják a kihívásokat.

LALA9308

Az épülő, valamint az Újfehértón már átadott honvédelmi sportközpontok kapcsán a tárcavezető elmondta: rendkívül nagy jelentősége van annak, hogy minél több ilyen létesítmény valósuljon meg. „Mi azt szeretnénk, ha ezek a sportközpontok helyszínt biztosítanának a tartalékos katonáinknak is. Tehát a sport, a hazáért való küzdelem, a fellépés, az összefogás, az együttesen kell, hogy érvényesüljön” – tette hozzá.

Benkő Tibor elégedettségének adott hangot a Honvédelmi Sportszövetség eddigi működésével kapcsolatban, és arra bíztatta a küldöttgyűlésen megjelenteket, hogy továbbra is haladjanak tovább a közös úton, mert „csakis közösen tudunk célt elérni.”

LALA9342

A tisztújító szavazást megelőző elnöki beszámolóban Simicskó István felidézte: elnöksége 2018-as kezdete óta milyen sikereket értek el, annak ellenére, hogy az elmúlt két évet alapvetően meghatározta a koronavírus-járvány. A pandémia és a napjainkat jellemző történések kapcsán óriásinak nevezte a nemzeti felelősséget. Mint fogalmazott: az ilyen típusú és sebességű változások soha korábban nem voltak az emberiség ismert történetében. Ehhez kell nekünk részben alkalmazkodni, de a ma emberének tudásával a folyamatokon már szükséges alakítanunk is. Hangsúlyozta: a nevelés e téren mindig is kulcskérdés volt és ma talán különösképpen az. „A Honvédelmi Sportszövetségnek ezért a küldetése, a célja, a miértje egyértelműen az, hogy a fiataljainkat felvértezzük kompetenciákkal, képességekkel, hogy meg tudják védeni önmagukat is, legyen egy egészséges identitástudatuk, legyenek tisztában a szellemi, fizikai, lelkiképességeikkel. Legyenek erősek, bátrak és legyen akaraterejük, hogy megvédjék a hazánkat és álljanak ki a magyarok igazságáért minden nehéz helyzetben. Ehhez szeretnénk adni egyfajta többletképességet” – jelentette ki Simicskó István.

Beszámolójában a Honvédelmi Sportszövetség elnöke szólt arról is, hogy immáron több, mint félmillió fiatal sportol a szervezethez köthető kluboknál, egyesületeknél. Mint rámutatott, a szövetség nem csak közösséget teremt a sport útján, de egyúttal utánpótlási lehetőséget is adhat a különböző rendvédelmi szerveknek, így a Magyar Honvédség számára is.

Beszéde zárásaként aláhúzta: csak akkor lesz hazánk, csak akkor lesz Magyarország, ha fiataljaink olyan szívvel, tudással és lelki-fizikai képességekkel rendelkeznek, amelyekkel meg tudják védeni a számunkra pótolhatatlan értékű szülőföldünket.

LALA9401

A tisztújító küldöttgyűlésen megjelentek egyhangú támogatásukkal szavazták meg újabb öt évre Simicskó Istvánt a Honvédelmi Sportszövetség elnökének, csakúgy, mint a szervezet elnökségi tisztségére jelölteket.

Kapcsolódó cikkek