Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családi nap a Sas-hegy lábánál

Szöveg: Gémes Ildikó |  2011. szeptember 20. 15:04

Családi napot rendeztek szeptember 17-én, szombaton az MH Támogató Dandár dolgozói és családtagjai részére. A Sas-hegy lábánál található Petőfi Sándor laktanya kapui pontban délelőtt kilenc órakor nyíltak ki, s az egész napos rendezvényen mindenki megtalálhatta a maga számára érdekes programot.

A családi napon megjelenteket Kun Szabó István dandártábornok, az MH Támogató Dandár parancsnoka köszöntötte, majd Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese nyitotta meg a rendezvényt. Mint elmondta, a családi napot hagyományosan a híradók napja alkalmából rendezik meg minden esztendőben.

Aki hallotta és látta már a 32. Budapest Díszzászlóalj Helyőrségi Zenekarát, az biztos lehetett benne, hogy a csapat nemcsak jó zenével, hanem humoros látványelemekkel kiegészített műsorral készül az idei családi napra is. Koncertjükben nem is csalódott senki…

A Különleges Díszelgő Csoporttól is a megszokott precízséget láthatták a vendégek, majd a program a rendészek gépjárműves bemutatójával folytatódott. Emellett az érdeklődők láthatták még az Országos Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Kiképző Központ rendőreinek kutyás bemutatóját, illetve a rendezvényre kitelepültek a Terrorelhárító Központ munkatársai is, akik fegyvereiket és védőfelszerelésüket mutatták be az érdeklődőknek.

A családi napról természetesen a technikai eszközök bemutatója sem maradhatott el. Az Airsoft- és a légpuska-lövészetnél, valamint a repülőgép-szimulátornál egymást váltották az emberek, a kisebb gyermekek körében pedig nagy kedvencek voltak a kézműves foglalkozások, az ugrálóvár és az arcfestő kreatív munkái.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság munkatársai a tűzoltásnál, a füstös sátornál és az emelőkosaras gépjárműnél gondoskodtak arról, hogy minél többen megismerhessék tevékenységük ezen részét.

 A rendezvény megszervezésében és lebonyolításában nagy segítséget nyújtott a Honvéd Sas-hegy SE, köszönet érte!

 Fotó: A szerző felvételei