Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dél-Amerikában is folytatta embertelen kísérleteit a náci rémorvos?

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2009. január 24. 10:51

A “halál angyalaként” ismert, az auschwitzi haláltáborban az árja faj “tökéletesítése” céljából kísérletező Josef Mengele náci orvos lehet a magyarázata annak, hogy számtalan ikerpár született egy brazil kisvárosban – állítja egy argentin történész.

A tudósok évekig hiába kerestek magyarázatot arra, hogy Candido Godoiban miért született minden ötödik terhességből ikerpár – többségében szőke és kékszemű – írta a The Daily Telegraph brit napilap.

A városka lakói elmondták, hogy Mengele a hatvanas évek elején gyakran járt Candido Codoiban, először állatorvosnak adta ki magát, majd orvosi ellátásban részesítette a város asszonyait.

Mengele, aki a szovjetek előrenyomulása elől 1945-ben Dél-Amerikába menekült, és bujkálva Argentína, Paraguay és Brazília között ingázott, 1979-ben halt meg.

Jorge Camarasa argentin történész a “Mengele: the Angel of Death in South America" (Mengele: a Halál angyala Dél-Amerikában) című új könyvében gondosan összerakja a náci doktor titokzatos utolsó éveinek mozaikját, s Candido Godoi lakóival beszélve arra a meggyőződésre jutott, hogy Mengele sikerrel folytatta a brazil kisvárosban ikerkísérleteit.

Camarasa leírja, hogyan menekült el Mengele Argentínából azután, hogy Adolf Eichmannt izraeli ügynökök elfogták. Mengele a paraguayi Colonias Unidas-i német enklávéban talált menedékre, és innen utazott át rendszeresen a határ túloldalán lévő brazíliai Candido Godoiba, ahol Camarasa szerint rövidesen megkezdődtek a tömeges ikerszületések.

A szerző szerint Candido Godoi volt Mengele laboratóriuma, ahol sikerült megvalósítania álmát a szőke, kékszemű árja faj tökéletesítéséről.

Szemtanúk elmondása szerint Mengele új típusú gyógyszerekkel és készítményekkel kezelte a terhes nőket, embereken elvégzendő mesterséges megtermékenyítésekről beszélt és folytatta az állatorvosi tevékenységét, hangsúlyozva, hogy képes a teheneknél ikerbikák szülését előidézni.

Anencia Flores da Silva orvos, a város egykori polgármestere a városka rejtélyének felderítésébe fogva több száz emberrel beszélt, és arra a következtetésre jutott, hogy a jelenség mögött egy magát Rudolph Weissnek nevező vándororvos áll.

Candido Godoi lakói elismerik, hogy a náci háborús bűnös járhatott városukban a hatvanas évek elején. A városka bejáratánál “Gazdálkodó közösség és ikrek földje" felirat várja a látogatókat. A városban “Ikrek háza" néven múzeum is működik.

Címkékmúzeum