Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Digitális harcosok klubja

Szöveg: Antal Ferenc, Snoj Péter | Fotó: Szakál Szebáld, Horváth Sztaniszláv |  2023. december 11. 10:15

Immáron hetedik alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Sportszövetség a Digital Warriorst, vagyis azt az e-sport versenyt, amelynek keretében különböző videójátékok világában mérkőzhetnek meg egymással az ifjú digitális harcosok. A december 9-10. között zajló eseményen az idén kiadott CS2 (Counter-Strike 2) virtuális csataterein ütköztek meg a Major Profi Kupa csapatai.

A Digital Warriors Counter-Strike 2 bajnokság célja az, hogy a hazai gamerek körében népszerűsítse a Honvéd Kadét Programot és versenyzési lehetőséget biztosítson számukra. Pénteken a White Shark Kadét Kupát rendezték meg, szombat-vasárnap pedig a profi gamerek mérték össze a tudásukat.

A Major Profi Kupa első napján csoportmérkőzések során dőltek el, kik mehettek tovább a vasárnapi negyed- és elődöntőkre, illetve az ezeket követő bronzmeccsre és döntőre. A megmérettetés második napja igazán izgalmas küzdelmeket hozott az e-sport szerelmesei számára, amelynek végére már csak négy csapat volt versenyben. A döntőben a Békéscsabai E-Sport Egyesület a BUHAWI együttesével került szembe, kettejük összecsapásából végül a békéscsabaiak kerültek ki győztesen.

2023.12.10_Digital Warriors CS2 (15)

A Digital Warriors versenysorozat 2021 óta van jelen a hazai gamer világban, s azóta már hat versenyeseményt rendeztek meg az égisze alatt, még a mára már archaikusnak számító CS:GO, illetve a harckocsik szerelmeseit kiszolgáló World of Tanks játékok felvonultatásával. Az idei rendezvény egyik különlegessége pedig maga a játékszoftver is, hiszen ezúttal a frissen kiadott Counter-Strike 2 csataterein mérkőzhettek meg a játékosok.

Kapcsolódó cikkek
DW1index

„Hatalmas élmény volt!”

2023. december 9. 20:24