Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészen nyíltan

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. január 14. 8:10

Nem sokan mondhatják el, hogy tudják, mi történik reggel hat órakor a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, a hallgatói zászlóaljánál. Ha valaki kíváncsi rá, milyen a katonai ösztöndíjas hallgatók reggeli élete, 2010. január 15-én, a ZMNE Nyílt Napján, ezt is megnézheti. A Nyílt Nap most nyílt körletet is jelent.

Az ébresztő, a reggeli torna, a körlet, a körletrend bemutatását annak érdekében tartják fontosnak a hallgatói tagozat vezetői, hogy a katonának készülő fiatalok a lehető legpontosabb információkat szerezhessék be az egyetemen élő katonák mindennapjairól. A különleges programot a hallgatói zászlóalj a később kelő fiatalok kedvéért délelőtt megismétli.

Lesz elég megismerni valója azoknak a fiataloknak, szüleiknek és tanáraiknak, akik az egyetem civil szakjai iránt érdeklődnek. A mérnöki, pénzügyi, gazdasági, biztonsági képzések mellett újként jelenik meg a nemzetközi tanulmányok szak.

A felvételi jelentkezések száma mutatja, hogy a civil szakok az utóbbi években egyre népszerűbbek a Zrínyin. A négyezer ide járó hallgató közül négyszázan készülnek a katonai pályára, a többiek az egyetem civil szakjaira járnak.

Nyílt Napi programunkban szerepel az egyetemi felvételi rendszer, az egyetemi élet sajátosságainak megismertetése (Minden, ami felvételi). Nyilvános egyetemi órákon, haditechnikai eszköz és katonai közelharc bemutatókon vehetnek részt az érdeklődők, belenézhetnek az egyetemen működő sportegyesületek életébe, kipróbálhatják a repülő szimulátort, az airsoftot. A látogatók a szakkabinetekben, tantermekben részletesebben is megismerkedhetnek a szakokkal, beérkezésükkor tájékoztató anyagokat, térképet, részletes programleírást kapnak az egyetem két bejáratánál. A bejutás megkönnyítése érdekében a regisztrációra, itt a honlapon, online lehetőség is van.

Civil és katona hallgatók a felállított Információs Pontokon adnak majd választ a kérdésekre, így biztosítva az első kézből jövő információt.

A Nyílt Napon bőven osztják majd a meleg teát, s aki előre jelzi igényét az online regisztráción, annak ebédre babgulyás is lesz.

Tavaly több mint háromezren jöttek el a Zrínyi Nyílt Napjára. A szervezők a BKV sztrájk esetén is várják az érdeklődőket, a Stadionok metróállomástól egy sétával megközelíthető a kampusz.