Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elöljáró Camp Pannóniában

Szöveg: kormany.hu |  2011. április 15. 14:19

A magyarok megfelelnek az Afganisztán megújításán fáradozó szövetségen belüli jó együttműködés követelményeinek – mondta Micael Bydén, az Északi Regionális Parancsnokság törzsfőnöke. A dandártábornok a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoporthoz látogatott el napokban.

A svéd nemzetiségű tábornok, a közelmúltban történt kinevezése óta most először járt Camp Pannóniában. A magas rangú vendéget és kíséretét a kontingens parancsnokhelyettese és törzsfőnöke fogadta, akik jelentéseikben tájékoztatták a PRT feladatrendszeréről, végzett munkájáról, tervezett feladatairól és a tartomány biztonsági helyzetéről.

A tábornok elmondta, hogy a magyarokat eddig csak a felterjesztett jelentéseikből ismerte, igaz ezek alapján pozitív kép alakult ki benne az itt szolgálókról és a PRT munkájáról. Nagyon örül annak, hogy végre személyesen is találkozhatott azokkal a katonákkal, akik a tudásuk legjavát adva, rendkívüli felkészültségükről téve tanúbizonyságot, áldozatos munkával próbálnak egy szebb jövőt építeni az afgán nép számára.

Micael Bydén dandártábornok kitért arra, hogy – az Afganisztán megújításán fáradozó szövetségen belül – milyen fontos a jó együttműködés a különböző országok között. Látja azt, hogy a magyarok megfelelnek a koalíciós követelménynek! Az Északi Regionális Parancsnokság alárendeltségében jelenleg tizenöt nemzet katonái harcolnak, közülük is a legnagyobb létszámmal a németek, a norvégok és az amerikaiak vannak jelen a régióban. Búcsúzóul azt kérte, hogy a Tartományi Újjáépítési Csoport továbbra is tartsa az általa képviselt magas színvonalú munkát! A dandártábornok megígérte, hogy támogatni fogja a kontingens elképzeléseit.

 
 

 Szöveg és fotó: PRT-szóvivő