Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészültek a balkáni hadszíntér nehézségeire

Szöveg: Hársfalvi József mk. õrnagy |  2010. március 26. 8:14

2010. március 25-én Apáti Zoltán alezredes a Béketámogató Kiképző Központ parancsnoka az Egyesített Balkáni Hadszíntéren 2010. májusától egyéni beosztásokban szolgálatot teljesítő 33 fő részére adta át a kiképzés záró ceremóniájaként a felkészítési követelmények sikeres teljesítését igazoló oklevelet.

Záróakkordja volt ez a március 01-én megkezdődött kétfázisú célfelkészítésnek, mely során az első fázis 10 napjában missziós törzstiszti alaptanfolyam, majd ezt követően missziós törzstiszti célfelkészítés került végrehajtásra.
Az ünnepélyes keretek között végrehajtott búcsúztató ünnepségen Madarász Károly mérnök altábornagy, a Magyar Köztársaság Katonai Felderítő Hivatal főigazgatója fogadta a jelentést, majd köszöntötte az állományt, ezt követően az Összhaderőnemi Parancsnokság nevében

Lamos Imre dandártábornok az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, helyőrségparancsnok mondott beszédet.

Ünnepi beszédében kiemelte – „ A Balkán stabilitása nemzeti érdek. Ennek a stratégiai gondolkodásának megfelelően folytatja a Magyar Honvédség azt a politikát, amelyet Magyarország – a NATO és az Európai Unió tagállamainak együttműködésével – a kilencvenes évek közepétől indított el a térség békéjének, biztonságának megteremtése érdekében." A kiutazó állományhoz intézett szavaiban kihangsúlyozta – „ A Magyar Köztársaság, a Magyar Honvédség feladat végrehajtásának sikere elsősorban a felkészült, kellő ambícióval és tettvággyal rendelkező katonákon múlik, ezen belül is kiemelkedő a törzsben dolgozók szerepe. Erre a feladatra csak olyan emberek alkalmasak, akik szellemileg és fizikailag egyaránt felkészültek a külszolgálatra, nyelveket beszélnek, mesterei szakmájuknak."