Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

15 év – 15 kör

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2014. március 13. 7:17

Hazánk NATO-hoz történt csatlakozásának napra pontosan 15. évfordulóján emlékfutást rendezett az MH 54. Veszprém Radarezred.

A március 12-ei rendezvényen Labudek Péter alezredes, parancsnokhelyettes köszöntötte az  alakulótéren összegyűlt csaknem száz résztvevőt. Beszédében többek között kitért arra is, hogy az ezred Magyarország NATO-tagsága óta az integrált légi és rakétavédelmi készenléti szolgálat rendszerén belül, szövetségi alárendeltségben látja el a feladatát.

1595968520
Sok múlik a jó váltáson…

„Az elmúlt tizenöt évben szervezetünktől többen is részt vettek, illetve jelenleg is részt vesznek különböző NATO-feladatokban. A magyar részvétel egyszerre erősíti a Magyar Honvédség nemzetközi szerepét és elismertségét, illetve a külföldi missziós részvétellel megszerzett tapasztalatok elősegítik katonáink felkészültségét" – fogalmazott az alezredes.

Az emlékfutásra nem csupán a radarezred veszprémi állományából, de a medinai, jutai, illetve kupi radarszázadoktól is jelentkeztek csapatok. Hét csapatnak, váltóban, stílszerűen tizenöt kört (majdnem tíz kilométert) kellett futnia a Kossuth-laktanya területén belül kijelölt pályán.

A leggyorsabbnak a réskitöltő radarszázad egysége bizonyult, míg a második helyen a támogatószázad végzett.

1595968521
Az emlékfutáshoz kapcsolódóan a katonák NATO-kvízt tölthettek ki – és mint utólag kiderült, ezt általában hibátlanul tették


Fotó: a szerző felvételei