Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A déli határra látogattak Várpalota város vezetői

Szöveg: Schäffer Mónika hadnagy |  2017. május 17. 7:01

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) Hercegszántón található határvédelmi bázisra látogatott május 15-én, hétfőn Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere, dr. Csányi Zoltán rendőr ezredes, a város rendőrkapitánya és dr. Szalai Marianna önkormányzati képviselő. A vendégeket Vokla János ezredes, a városban települő MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) parancsnoka kísérte.

1596032408

Szurics Nándor őrnagy, az MH AIAK 4. századának parancsnoka tájékoztatójában a határvédelmi bázis működése mellett a gyakorlati szolgálatellátás rendszerét is ismertette. Elhangzott: a bázison jelenleg az MH BHK 19 katonája teljesít szolgálatot.

1596032408

A vendégek látogatásának célja az volt, hogy megismerjék a katonák elhelyezési és szabadidős körülményeit, valamint a rendőrség és a honvédség együttműködését és közös feladat-végrehajtását.

A látogatás során Campanari-Talabér Márta felajánlotta segítségét a bázis szabadidős eszközeinek fejlesztéséhez és beszerzéséhez, az ott szolgáló katonák igényei alapján.

1596032408

Fotó: Szabó Péter Dániel