Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelyét látogatta meg a kínai attasé

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. április 4. 14:55

Zhang Dengwan főezredes, kínai katonai és légügyi attasé, valamint két munkatársa látogatta meg a napokban az MH Kiképzési és Doktrinális Központ (MH KDK) Doktrinális Elemző-értékelő Osztályát, a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelyét.

A látogatás célja a tudományos kutatóhely és az attaséhivatal együttműködési lehetőségeinek feltárása és fokozása volt. A látogatást megelőzően a kutatóhely az ELTE Konfuciusz Intézettel közösen egy Kína-konferencia szervezésébe kezdett, amit „Kína a globális kihívások tükrében" címmel, május 25-én rendeznek meg Budapesten, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban. A konferencia célja, hogy a résztvevők tanulmányozzák Kína globális képességeinek és felelősségvállalásának fejlődését. A rendezvény témakörei ezért elsősorban Kína és a világ meghatározó kihívásainak viszonyát ölelik fel.

1596011413

A vendégek − akiket Szpisják József dandártábornok, az MH Kiképzési és Doktrinális Központ (MH KDK) parancsnoka, valamint dr. Besenyő János ezredes, az MH KDK Doktrinális Elemző-értékelő Osztály vezetője fogadott és köszöntött − tájékoztatást kaptak a tudományos kutatóhely szervezetéről, tevékenységéről illetve a készülő konferencia részleteiről. Elhangzott: a rendezvényt − a tervek szerint − dr. Simicskó István honvédelmi miniszter nyitja meg, és megtiszteli jelenlétével Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete. 

A beszélgetést követően Besenyő ezredes Magyarországot bemutató albumot ajándékozott a katonai attaséhivatal munkatársainak; viszonzásul Zhang Dengwan főezredes angol és kínai nyelvű kiadványokat adományozott a kutatóintézet könyvtárának. A vendégek ezt követően bejárták a tudományos könyvtárat, valamint a kutatóhelyet is.

1596011413