Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A logisztikai központ alárendeltségébe kerültek

Szöveg: Hegedüs Anita |  2015. április 11. 9:04

„Magas színvonalú, harmonizált szakmai együttműködés” – hangsúlyozta beszédében Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka április 10-én, pénteken, amikor az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) az MH Logisztikai Központ (MH LK) alárendeltségébe került.

1595991062

A báró Hazai Samu Laktanya dísztermében megrendezett ünnepi állománygyűlésen elhangzott: az MH KKK április 1-jei hatállyal az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) alárendeltségéből átkerült az MH LK alárendeltségébe. A rendezvényen ünnepélyes keretek között írta alá az átadás-átvételt rögzítő jegyzőkönyvet Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH ÖHP és Baráth István dandártábornok, az MH LK parancsnoka.  

1595991062

„A Katonai Közlekedési Központ hozzáértése, képessége, szakmai tudása meghatározó volt, így a megválás nem lehet akkora ünnep számunkra. Köszönet az elmúlt nyolc év aktív munkájáért, és kívánom, hogy a jövőben is ebben a struktúrában hajtsák végre a hazai és nemzetközi szállítási feladatokat az ország védelmének elkötelezettségében" – mondta a rendezvényen Fucsku Sándor vezérőrnagy.

Mogyorósi József ezredes, az MH KKK parancsnoka megköszönte az ÖHP támogatását támogatását és szakmai együttműködését. „Természetesen az együttműködés megmarad és ezután is törekszünk arra, hogy ugyanazon a színvonalon, legjobb tudásunk szerint hajtsuk végre az elöljáró által szabott szállítási feladatokat" – hangsúlyozta.

1595991063

Az MH Katonai Közlekedési Központ ezred jogállású szervezet, az MH logisztikai rendszerébe illesztve végzi a katonai szervezetek, csapatok belföldi és nemzetközi viszonylatú közlekedés támogatási feladatainak tervezését, szervezését, koordinálását és végrehajtását, valamint annak irányítását, ellenőrzését.

„Ezen feladatrendszer lényegében nem változik, ennek magas színvonalú teljesítését várom el a jövőben is a Közlekedési Központtól"- fogalmazott az állománygyűlésen Baráth István dandártábornok.

Fotók: Bódi Róbert őrnagy