Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A logisztikusok ünnepe

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. december 3. 9:34

December 1-je a logisztikusok napja. Ebből az alkalomból rendeztek ünnepi állománygyűléseket, megemlékezéseket a Magyar Honvédség alakulatainál. (Összeállításunk folyamatosan frissül.)

1596072806

MH Anyagellátó Raktárbázis

A mátyásföldi telephelyén megtartott ünnepi állománygyűléssel emlékeztek a logisztikusok napjára a katonai szervezet katonái és honvédelmi alkalmazottjai november 28-án.

A rendezvényen Albert Dávid Csaba főhadnagy felolvasta dr. Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi miniszterének és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának ünnepi köszöntőlevelét: „Meggyőződésünk, hogy az önök felkészültsége, hivatástudata és szakmaszeretete kiváló alapot ad a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program további feladatainak sikeres végrehajtásához is. A logisztikus szakma igazi ünnepe volt a MH Központi Logisztikai Bázis alapkövének letétele. Igazi mérföldkő ez, hiszen a jövőre elkészülő bázis a modern kor követelményeinek megfelelő raktározási lehetőséget biztosít majd a Magyar Honvédség számára" – írták.

Ezután dr. Kaiser Ferenc egyetemi docens, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Nemzetbiztonsági Tanszék tanszékvezetője mondott ünnepi beszédet, majd majd Kolonics Attila ezredes , az alakulat parancsnoka adott át elismeréseket.  Itt díjazták az „ARB Mindenhol" elnevezésű fotópályázatra beadott fényképek is.

A rendezvényt az Isaszegi Csata Táncegyüttes kamasz csoportjának műsora zárta.

1596072806

Szöveg: Tomena Gábor őrnagy
Fotó: Háda István százados

* * *

MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred

A kaposvári alakulatnál megtartott ünnepi állománygyűlésen elhangzott: az alakulatnál idén is számos kihívásnak kellett megfelelniük. A határmenti feladatokban történő folyamatos részvétel mellett biztosították a külföldi katonai kontingensek működését, a NATO Reagáló Erők váltásaiba felajánlott nemzeti támogató elemek felkészítését és szolgálatba léptetését. Mindezek mellett számos civil rendezvényen is közreműködtek a kaposvári logisztikusok, egyebek mellett díszelgési feladatokban.

1596072806

Az állománygyűlésen elismeréseket is átadtak. 2019-ben az „Az év tisztje" címet Való József százados kapta, „Az év altisztje" Filó Lajos László főtörzsőrmester, a legénységi állományból az év katonája Szőke Lajos szakaszvezető, és az év honvédelmi alkalmazottja pedig Botykai Beáta lett.

Szöveg és fotó: Löbl Eszter hadnagy

* * *

MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár

Meghívásos futballbajnoksággal és ünnepi állománygyűléssel ünnepelték fegyvernemi napjukat a logisztikusok a budapesti Petőfi laktanyában.  A „Logisztikusok kupa 2019" elnevezésű sport versenyen öt csapat indult: az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB),  az MH Logisztikai Központ, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrésg Dandár (MH BHD) Szállító Zászlóalj, az MH BHD Támogató Zászlóalj és az MH BHD Törzs. A bajnokság győztese az MH ARB csapata lett.

1596072806

Az ünnepi állománygyűlésen felolvasták Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntőlelevét, majd Solymosi Ferenc ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága logisztikai haderőnemi szemlélőségének irodavezetője mondott ünnepi beszédet. „A logisztika az a szakterület, amely sokrétűsége folytán átöleli a katonai hétköznapok teljes egészét, tevékenysége nem öncélú, hanem a Magyar Honvédség igényeit elégíti ki" – fogalmazott.

1596072805

A rendezvény végén elismeréseket adtak át, majd a Magyar Honvédség Központi Zenekara adott ünnepi műsort.

Szöveg és fotó: Kun-Orosz Adrienn

* * *

MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred

Ünnepi állománygyűlést tartott a logisztikusok napja alkalmából az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred november 29-én.

Az ünnepi állománygyűlésen Balogh Rezső alezredes, a katonai szervezet parancsnokhelyettese beszédében megköszönte a logisztikus kollégák áldozatos munkáját, és hangsúlyozta a szakterület fontosságát, hiszen az létszükséglet a Magyar Honvédség mindennapi működéséhez.

1596072807

Az ezred logisztikusai nemcsak a saját katonai szervezet szakfeladatait látják el, hanem több, mint ötven katonai szervezet logisztikai ellátását is biztosítják. Mindemellett észt vesznek a székesfehérvári és környékbeli civil rendezvények kiszolgálásában is. Az alezredes a beszédet megelőzően kinevezéseket és elismeréseket adott át a kiemelkedő munkát végző logisztikai területen dolgozó kollegáknak.

Az állománygyűlésen felolvasták dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának logisztikusok napja alkalmából írt köszöntőlevelét. A honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség parancsnoka levelében megköszönte azt a felelősségteljes és színvonalas munkát, amellyel a logisztikusok a Magyar Honvédség hadrafoghatóságát és feladatainak magas szintű végrehajtását támogatják.

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy
Fotó: Révész Csaba