Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság főtitkárává választották az MH Egészségügyi Központ főorvosát

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. július 21. 18:27

Új tisztségviselőket választott a Magyar Gasztroenterológiai Társaság (MGT) a szervezet közelmúltban, Siófokon megtartott hatvanadik nagygyűlésén. Az MGT főtitkárává dr. Gyökeres Tibort, az MH Egészségügyi Központ Gasztroenterológai Osztályának részlegvezető főorvosát választották, aki korábban az Endoszkópos Szekció főtitkára, majd elnöke volt.

http://www.honvedkorhaz.hu/cikk/1603

Az emésztőszervek működésével és azok betegségeivel foglalkozó szakemberek 1957. végén hozták létre a Magyar Belgyógyász Társaság Gasztroenterológiai Szekcióját, amelynek utódaként 1966-ban alakult meg a Magyar Gasztroenterológiai Társaság. A társaságnak jelenleg több mint 800 tagja van.

A főtitkári tisztségre pályázati programmal lehet jelentkezni, és a tagok szavazatai alapján döntenek a jelöltről. Dr. Gyökeres Tibor programjának legfontosabb része a nagygyűlések struktúrájának átszervezése, valamint a nemzetközi szerepvállalás megerősítése.

1599190822
Gyökeres főorvos nemcsak a hazai, hanem nemzetközi szakmai szervezeteknek is tevékeny munkatársa: 2012-2016 között az Európai Gasztrointesztinális Endoszkópos Társaság (ESGE) vezetőségi tagja volt, 2017-ben pedig megválasztották az Endoszkópos Világszervezet (WEO) vezetőségi tagjának és a „Standards of Practice and Publications" Bizottság elnökének.