Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédség megbízható szövetséges

Szöveg: Snoj Péter |  2013. február 28. 18:13

Önök hazánk és a baráti országok között a folyamatos és példás együttműködést biztosítják – köszöntötte az MH Összhaderőnemi Parancsnokságra érkező katonai attasétestület tagjait Sáfár Albert dandártábornok, a légierő haderőnem főnöke Székesfehérváron február 28-án.

1595949951

A Budapestre akkreditált katonai attasétestület minden évben előre tervezett program szerint látogatja meg a Magyar Honvédség alakulatait, hogy a parancsnokokkal folytatott eszmecserék során tapasztalatokat szerezzenek és véleményeket cseréljenek.

„Nagyon fontosak az ilyen találkozók, hiszen az otthonitól teljesen más rendszer szerint működő szervezeteket ismerhetünk meg. Így folyamatos tapasztalatcserével fejleszthetjük mind a saját, mind a nemzetközi együttműködést" – mondta el a honvedelem.hu kérdésére válaszolva Jacinto Romero ezredes, spanyol véderőattasé, a budapesti attasétestület doyenje.

1595949951

Az ezredes hozzátette: ezeknek a találkozóknak − túl a diplomáciai értékükön − fontos szerepük van a tervezések során is, például amikor egy külföldi műveleti területen közös szerepvállalás részeként több nemzet katonái dolgoznak együtt.

Az attasék az eddig látottak alapján egybehangzóan úgy vélik, hogy a Magyar Honvédség megbízható, számtalan képességgel bíró szövetséges. Az attasétestület tagjai legközelebb Kecskemétre, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra látogatnak el.

1595949951

Fotó: a szerző felvételei