Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi koncertet ad a helyőrségi zenekar Debrecenben

Szöveg: Takács-Tóth Andrea |  2015. november 29. 13:24

Rendhagyó sajtótájékoztatón vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái a debreceni Kossuth téren. A Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. tájékoztatóján az adventi rendezvényeket mutatták be.

1596004825

A Bocskai-dandár Debrecen Helyőrségi Zenekara karácsonyi dallamokat varázsolt a főtérre, ahol a gyerekek – többek között – Czill István alezredes, a Helyőrségtámogató Parancsnokság parancsnokával együtt ragadták meg a karácsonyi díszeket és helyezték fel azokat a város karácsonyfája köré felállított apró fenyőfákra. Eközben Pál István őrnagy, az MH Debreceni Helyőrségi Zenekar karmestere a zenekar közelgő koncertjének fontosságát hangsúlyozta. „Szeretnénk felhívni a figyelmet arra a helytállásra, amelyet a katonák tanúsítanak nap mint nap hazánk védelmében" – mondta.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár immár második alkalommal szervezi együtt az alakulat adventi hangversenyét. A koncert mottójául egy bibliai idézetet választottak a szervezők: „Ki-ki amiben elhivatott, atyámfiai, abban maradjon meg az Isten előtt."

1596004825

Czill István alezredes így fogalmazott: „A koncert a város polgárainak, a katonáinknak és családjaiknak szól. Az advent az elcsendesedés időszaka, mi, katonák ezzel a hangversennyel hívunk mindenkit, hogy álljunk meg egy pillanatra, vessünk számot az elmúlt évben történtekről és a zene segítségével feltöltődve tekintsünk a jövőbe."

A koncerten a klasszikus dallamok mellett, a katonazenészek könnyűzenei alkotásokat is műsorra tűznek, illetve idén a meghívott énekesek mellett balett táncosok is színesítik majd az egész estés zenei élményt.

A koncert december 12-én 19 órakor kezdődik a Kölcsey Központ nagytermében. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés ingyenes.

1596004826

Fotó: Szalka Miklós őrvezető