Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alakulatnapi ezredsorakozó

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2016. május 28. 9:48

Az alakulat napja alkalmából tartott rendhagyó ünnepi állománygyűlést a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred május 27-én, pénteken.

1596014170

Az állománygyűlésen Benda László ezredes, az alakulat parancsnoka elismerését és köszönetét fejezte ki a hivatásos és a szerződéses katonáknak, valamint a polgári dolgozóknak a határon teljesített szolgálat miatt. Az ezred katonái közül sokan jelenleg is az országhatárnál vannak. 

Az alakulat napja három katonai szervezet egyesülésének időpontjához köthető.  A jelenlegi híradó és vezetéstámogató ezred jogelődje, a vezetéstámogató zászlóalj, 2004. május 28-án alakult meg a feladatai végrehajtásban évtizedeken át szorosan együttműködő MH 43. Nagysándor József Híradózászlóalj, az  MH 5. Alba Regia Vezetésbiztosító Zászlóalj, valamint a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred alárendeltségében működő, de Székesfehérváron települő javítószázad összevonásával.

1596014170

Koronczai Tibor alezredes, parancsnokhelyettes ünnepi beszédében kijelentette, hogy az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred méltó a történelmére. „Mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy az ezred tagjai lehetünk, rendfokozattól, beosztástól függetlenül"- mondta.

1596014171