Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai tábornok látogatott az MH Egészségügyi Központba

Szöveg: MH Egészségügyi Központ |  2014. július 3. 11:28

Az Amerikai Egyesült Államok Európai Regionális Egészségügyi Parancsnokságának (ERMC) parancsnoka, Norvell V. Coots dandártábornok tett szakmai látogatást az MH Egészségügyi Központban június 27-én.

1595974881

A két szervezet nagy hagyományokra visszatekintő, szoros szakmai kapcsolatot ápol, amelynek keretében számos közös felkészülést, kiképzési eseményt szerveztek már eddig is, illetve ennek köszönhető a több mint húszéves múltra visszatekintő Amerikai-Magyar Katonaorvosi Konferencia.

Emiatt hívta meg látogatásra Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka az intézménybe − a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ által szervezett Force Health Protection konferencia programján hazánkban tartózkodó – Coots dandártábornokot és kíséretét.

Az amerikai vendégek megismerkedtek az MH Egészségügyi Központ felépítésével, struktúrájával, kórházi képességeivel, a Magyar Honvédség Egészségügyi Szolgálatának jelentőségével és a missziós szerepvállalásokkal, illetve azok egészségügyi biztosításával.

1595974882

A kórház egységeinek bemutatása a nemrégen átadott klinikai demonstrációs egységben kezdődött, ahol a vendégek Dakó Klára főtörzsőrmester vezetésével a kórház új gyakorlati képzési lehetőségeit ismerhették meg. Ezt követően a központi radiológiai diagnosztika működését és technikai felszereltségét dr. Borbély Krisztina mutatta be.

A látogatás az égési sebészeten folytatódott, ahol dr. Halmy Csaba ezredes az ellátásra vonatkozó információkat és statisztikai adatokat ismertette, majd az osztály adottságait, tevékenységét és néhány orvosi kihívást jelentő esetet is megmutatott a vendégeknek.

A szakmai program zárásaként a delegáció a légi úton érkező sérültek fogadására kialakított heliportot és az intézmény kivételes technikai felszereltségét reprezentáló önjáró robotokat tekintette meg Varga Lajos alezredes közreműködésével.

1595974882

Fotó: Tóth László