Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Astellas-díj a Honvédkórház munkatársának

Szöveg: Honfi Anikó |  2014. július 16. 17:46

Az egészségügyi szakdolgozók, a gyakorlatos hallgatók, valamint az orvostanhallgatók elméleti oktatása és gyakorlati felkészítése terén kifejtett erőfeszítéseinek elismeréseként rangos elismerésben részesült dr. Pápai Tibor, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) Sürgősségi Betegellátó Centrum vezető ápolója.

1595975708

Az idei évben július 11-én Budapesten a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar épületében adták át az Astellas-díjat Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat ünnepélyes eredményhirdetését követően.
A díj 2007-ben jött létre hagyományteremtő szándékkal. A pályázat legfőbb motorja és kiírója, az Astellas Pharma elsődleges célja a díjjal az egészségügyi szakdolgozói hivatás megbecsülése, presztízsének emelése, a pálya vonzóvá alakítása és a pályán maradás erősítése. Nagy figyelmet szenteltek a kiemelkedően értékes, példaként állítható teljesítmények felkutatására, elismerésére és szakmai nyilvánosság előtti bemutatására.

1595975709

Az 52 egyéni és 47 csoportos jelöléssel a mezőny rendkívül erősnek bizonyult, a felterjesztők összesen 849 egészségügyi szakdolgozó munkáját ismerték el. A díjazottak között szerepelt dr. Pápai Tibor őrnagy, az MH EK Sürgősségi Betegellátó Centrum vezető ápolója, aki a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar által 2011-ben alapított egyetemi területi gyakorlatvezetői különdíját kapta. A vezető ápoló az egészségügyi szakdolgozók, a gyakorlatos hallgatók, valamint az orvostanhallgatók elméleti oktatása és gyakorlati felkészítése terén kifejtett erőfeszítéseinek méltó elismeréseképpen részesült a díjban.

Pápai Tibor PhD egyetemi okleveles ápoló az MH Egészségügyi Központban: a mentőszolgálat, az aneszteziológia és intenzív terápia, valamint a sürgősségi betegellátás területén végzi szakdolgozói tevékenységét. Magas szakmai ismereteinek birtokában, következetes vezetési stratégia alkalmazásával biztosítja a Sürgősségi Betegellátó Centrum legmagasabb szintű, folyamatos működését az irányítása alá tartozó szakdolgozók munkájának szervezésével, támogatásával és koordinálásával.

1595975709