Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családias szerződéskötés

Szöveg: Galambos Sándor |  2016. január 31. 7:09

Feleségével egy időben írta alá az önkéntes műveleti tartalékos szerződést és az eskü szövegét az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájában Dobos István. A katonai alapkiképzésre azonban már külön-külön fognak menni, a családfő ugyanis már volt katona. Az ő ismereteinek felelevenítésére két hét is elegendő, Erzsike viszont huszonöt napig lesz távol otthonról.

1596007896

Együtt jelentkezett önkéntes műveleti tartalékos szolgálatra feleségével Dobos István. Miután eredményesen teljesítették a fizikai felmérés követelményeit, túljutottak az orvosi és a pszichológiai vizsgálatokon, a szerződést és az eskü szövegét január 27-én írták alá Kecskeméten. Az eseményen a fiúk is jelen volt, ifj. Dobos István ugyanis hamarosan követi majd a szüleit: a szolgálat vállalásához szükséges felmérések és vizsgálatok kétharmadán már túl van.

1596007897

A nyársapáti család tagjait Durgó Tamás százados is köszöntötte. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője tájékoztatta az új önkéntes műveleti tartalékosokat a katonai alapkiképzés időtartamáról, követelményeiről és a jövőben rájuk váró feladatokról. Majd az MH Altiszti Akadémiára történő jelentkezés feltételeit ismertette. A család ikerlányai, Nikolett és a nála öt perccel fiatalabb Barbara ugyanis jelenleg a kecskeméti Gáspár András Szakközépiskola rendészeti osztályába járnak, és egyelőre úgy néz ki, hogy érettségi után a Magyar Honvédség által kínált kiszámítható életpályát szeretnék választani.

1596007897

Fotó: a szerző felvételei