Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyhetes közelharcképzés Szolnokon

Szöveg: Kovács Dániel |  2014. június 14. 16:34

Egyhetes nyári közelharctábor indul Szolnokon a küzdősportokat szerető és legalább egy éve aktívan gyakorló fiatalok részére. Az intenzív edzéseket a Magyar Honvédség legfelkészültebb katonái fogják irányítani. A tábort elsősorban középiskolás diákoknak szervezik, de szívesen látják a közelharc iránt érdeklődő aktív katonákat is.

A tábor stílusfüggetlen! A napi három edzést tartalmazó összetett szakmai és pályára irányító „katonai sporttábor" védnöke Shihan Furkó Kálmán nyugállományú ezredes, a kyokushin karate magyarországi alapítója, akinek neve nemcsak a mestert és a katonatisztet, hanem az elhivatottságot és a keménységet is jelenti Magyarországon.

A napi edzések „Furkó-féle módszerekkel", katonai testnevelés alapokon képességfejlesztő reggeli tornával kezdődnek. Délelőtt zajlanak majd az úgynevezett szakági edzések majd, azaz a judo, shotokan, kyokushin, kung-fu, jiu-jitsu, valamint az összevont katonai közelharc elemeit felvonultató foglalkozások, kiegészítve az akadályok leküzdését segítő mozgásos feladatmegoldásokkal és érdekes katonai célú mozgásos ismeretekkel.

1595973909

A tábornak a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Ittebei Kiss József laktanyája ad otthont június 22−28. között. A program 22-én, vasárnap 14 órakor kezdődik, majd hétnapos kemény edzés vár a résztvevőkre.

A tábor díjmentes, mindössze az utazást és az étkezést kell a jelentkezőknek önállóan fedezni. Jelentkezés a csatolt felhívásban szereplő elérhetőségeken.

Fotó: archív